Vasarā vairs netiks publicēti "drošo pašvaldību" saraksti

© Pexels

Noslēdzoties mācību gadam, Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) līdz augusta beigām vairs nebūs pienākums publicēt epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstu, otrdien lēma Ministru kabinetā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) informēja, ka 1.-8.klases un 10.-11.klases izglītojamiem 2020./2021.mācību gads noslēdzās 31.maijā, 9.klases izglītojamiem mācības noslēdzās 31.maijā, bet mācību gads beigsies 11.jūnijā.

Savukārt 12.klašu audzēkņiem mācības noslēdzās 14.maijā, bet mācību gads beigsies 18.jūnijā.

LETA jau ziņoja, ka no 7.aprīļa 12.klašu skolēni visā valstī divreiz nedēļā devās uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm bija iespēja mācīties klātienē vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, kā to paredzēja iepriekšējais Ministru kabineta lēmums.

Lai sagatavotos maijā gaidāmajiem centralizētajiem eksāmeniem, 12.klašu skolēni varēja mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem. Apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā bija iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem.

Savukārt tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēja atsākt 1.-6.klašu skolēni, kā arī pēc rotācijas principa 7-9. un 10.-11.klases.