Pirmajā iepriekšējas balsošanas dienā vēlētāju aktivitāte bijusi zemāka nekā iepriekšējās vēlēšanās

© Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

Lai gan gala rezultāti par vēlētāju aktivitāti pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā vēl nav apkopoti, šobrīd vērojams, ka vēlētāju aktivitāte bijusi nedaudz zemāka, nekā iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā, pirmdien LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Šodien vēlētāju aktivitāte mērāma kopumā aptuveni 1,6% apmērā, bet iepriekšējās vēlēšanās, kā aģentūrai LETA norādīja CVK, pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā 2017.gadā šis rādītājs bijis 1,9%.

Vaicāta prognozēt vēlētāju aktivitāti, Bērziņa pieļāva, ka, visdrīzāk, tā nebūs augstāka nekā iepriekšējās vēlēšanas, kā iemeslu minot iespējamos vēlētāju aģitācijas ierobežojumus, kas mijās ar valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem. Priekšsēdētāja piebilda, ka vēlētāju aktivitāte ap 50% apmērā "jau sagādātu gandarījumu".

Tāpat Bērziņa atklāja, ka kādā Ķekavas novada iecirknī iedzīvotāji esot sūdzējušies, jo darbinieki nav nelietojuši sejas aizsargmaskas. Tomēr izrādījies, ka iecirknī radies pārpratums par sejas masku lietošanas nepieciešamību gadījumos, kad telpā ir gan vakcinētas, gan nevakcinētas personas.

Jau ziņots, ka šodien sākusies iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās. Vēlēšanu iecirkņi šodien bija atvērti no plkst.16 līdz līdz 20, aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Laura Zaharova.

Nepilnas stundas laikā, pēc iepriekšējās balsošanas sākšanās, pašvaldību vēlēšanās 731 balsošanas iecirknī, savu balsi bija atdevuši 4603 vēlētāju, norādīja CVK.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais