Jelgavas pilsētas domes sēdē lems par mēra atstādināšanu

Šodien Jelgavas domes sēdē deputāti skatīs opozīcijas deputātu ierosināto jautājumu par Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa (ZZS) atstādināšanu,informēja Jelgavas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Pieci Jelgavas pilsētas domes deputāti no 15 pieprasījuši Rāviņa atbrīvošanu no amata, iepriekš informēja deputāts Sergejs Ņevoļskis.

Lēmumprojektu par Rāviņa atstādināšanu iesniedza patlaban bezpartejiskais Ņevoļskis, Dainis Liepiņš un Saulvedis Šalājevs no LPP/LC, Maksims Galkins no PCTVL un Valentīns Grigorjevs no "Saskaņas centra".

Iesniegtajā lēmumprojektā nav detalizēti uzskaitīti visi atstādināšanas iemesli, taču deputāti plāno tos izklāstīt un diskutēt domes sēdē.

Ņevoļskis skaidroja, ka viņu neapmierina Rāviņa rīcība, ar kuru viņš attaisnojis SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" valdes locekļa likuma pārkāpumu, kad tas ignorējis deputāta pieprasījumu pēc pašvaldības kapitālsabiedrības informācijas. Ņevoļski neapmierina Rāviņa nostāja, paužot, ka Vidžis kaut ko esot tikai daļēji pārkāpis. Tas vedinot deputātu uzskatīt, ka Rāviņš tādā veidā atbalsta likumpārkāpumus pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Rāviņš pieprasīto atcelšanu no amata nevēlējās komentēt.

Likuma "Par pašvaldībām" 65.pants noteic, ka vietējās pašvaldības domes priekšsēdētāju, aizklāti balsojot, var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz viena trešdaļa domes deputātu.pilsētas domes deputātu kopskaita.

Tāpat šodien domes sēdē deputāti apstiprinās Jelgavas pilsētas pašvaldības nolikumu, Jelgavas pilsētas teritorijas plānojuma grafisko daļu un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus.

Starp lēmumprojektiem plānota arī Jelgavas reģionālā Sabiedrisko pakalpojumu regulatora likvidācija, pašvaldības aģentūras "Zemgales EKO" likvidācija un SIA "Zemgales EKO" dibināšana.

Deputāti lems par grozījumiem pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtībā Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, arī par pašvaldības izglītības iestāžu maksas pakalpojumu apstiprināšanu, par īres maksas noteikšanu pašvaldības īpašumā esošajās dzīvojamās telpās.