Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Trīs reģionu slimnīcās nav pieejami atsevišķi pakalpojumi

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Pašlaik trīs neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās ierobežota atsevišķu pakalpojumu sniegšana, liecina valdības sēdei iesniegtā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra prezentācija.

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā līdz mēneša beigām netiek nodrošināts akūtais traumatoloģijas profils. Ogres rajona slimnīcā kopš pirmdienas netiek uzņemti terapijas un neiroloģijas profila pacienti, bet Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība nevar nodrošināt endoskopijas izmeklējumus - uzņemt pacientus ar akūtas asiņošanas simptomiem.

Ļoti augsta Covid-19 pacientiem paredzēto gultu noslodze pašlaik ir četrās slimnīcās. Pašlaik augstākā tā ir Jelgavas slimnīcā, sasniedzot 90%. Balvu slimnīca noslodze ir mazinājusies no 92% līdz 88%. Joprojām 86% gultasvietu aizņemts Rēzeknes slimnīcā. Tukuma slimnīcā aizņemti 78% šādu gultu.

Vidējā Covid-19 pacientiem paredzēto gultu noslodze slimnīcās, kurās šādas nodaļas izvietotas, pašlaik ir 57%, kas ir par trim procentpunktiem vairāk nekā aizvadītajā nedēļā vidēji.

Pašlaik Latvijas slimnīcās Covid-19 pacientiem paredzēta 1191 gulta, no tām 172 - smagi slimiem.