Sestdien masu vakcinācijas centram Jelgavā būs pieejamas 200 vakcīnas devas

© Dmitri Kotjuh / Järva Teataja/Scapix/Leta

Sestdien uz masu vakcinācijas centru Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), plānots novirzīt 200 vakcīnas devu, atsaucoties uz SIA "Veselības centru apvienība" valdes priekšsēdētājas Stellas Lapiņas teikto, informē pilsētas pašvaldība.

Lapiņa skaidroja, ka visi tie iedzīvotāji, kas rindā bija iestājušies līdz plkst.13, tiks apkalpoti un saņems vakcīnu, taču jauni cilvēki rindā vairs netiek pieņemti. Tāpēc iedzīvotāji aicināti nedoties uz ZOC.

"Atsaucība šodien bija ļoti liela un vakcīnu pret Covid-19 saņems ap 900 cilvēku. Lūdzam interesentus šodien vairs nebraukt, jo mums vairs nav pieejamas vakcīnas," aicināja Lapiņa.

Vakcinācijas centrs ZOC darbu atsāks sestdien plkst.9 un strādās tik ilgi, kamēr pietiks vakcīnu. Lapiņa norādīja, ka sestdien uz Jelgavu plānots novirzīts 200 vakcīnas devu, taču tiek izskatīta iespēja uz Jelgavu pārvirzīt arī vakcīnas no citiem liela mēroga vakcinācijas centriem Latvijā, kur vakcinēties gribētāju atsaucība nav tik liela.

Jau ziņots, ka piektdien līdz plkst.13.30 vakcinācijas centros Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā pret Covid-19 sapotēti teju 2200 cilvēki, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Jūrmalā un Jelgavā šodien plānotais apjoms izvakcinēts, taču Rīgā aptuveni 250 iedzīvotāji vēl var pievienoties rindai.

Ņemot vērā aktīvo iedzīvotāju interesi, Jūrmalā un Jelgavā pēc plkst.13.30 tika pieņemts lēmums vakcinēt visus, kuri līdz tam brīdim bija gaidītāju rindā, bet rindas veidošanu neturpināt, vakcināciju atsākot rītdien.

Sestdien septiņi vakcinācijas centri visā Latvijā uzsāks darbu plkst.9, lai nodrošinātu nedēļas nogalē vakcināciju, izmantojot plānoto un pieejamo vakcīnu apjomu. Rīt vakcinācijai visā Latvijā plānots izmantot aptuveni 6000 vakcīnu devas.

Šodien vakcinācija lielajos vakcinācijas centros trīs pilsētās notiek bez iepriekšēja pieraksta, un iedzīvotāju interese ir liela, jo var vakcinēties jebkurš gribētājs. Šobrīd vakcīnu apjoms brīvās rindas vakcinācijai ir ierobežots, jo tika izmantotas vakcinācijas veicēju krājumos esošās ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas. Šodien "ATTA" centrā līdz plkst.13.30 vakcīnu saņēma 1300, bet Jelgavā un Jūrmalā - katrā aptuveni 500.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais