Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Krāslavā aizturēts iereibis, nepilngadīgs jaunietis, kurš pārvietojies ar zagtu automašīnu

© f64.lv, Kaspars Krafts

15.Aprīlī Krāslavā tika apturēts zagts transportlīdzeklis, pie kura stūres bija sēdies nepilngadīgs jaunietis alkohola reibuma stāvoklī, informē Valsts policija.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

15.Aprīlī ap pulksten 22:20 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa darbinieki patrulēšanas laikā Krāslavā pamanīja aizdomīgu automašīnu, kura tika arī apturēta.

Dokumentu pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka pie stūres esošā persona bija ielauzusies kādā garāžā Krāslavā un nozagusi automašīnu VW Polo, pēc kā ar zagto transportlīdzekli devusies naksnīgā izbraukumā. Pēc alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpojamajā gaisā, tika noskaidrots, ka jaunietis pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies 0,7496 promiļu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Persona iepriekš vairākkārt bija nonākusi policijas redzes lokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Par dotajiem faktiem ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.