Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sadarbībā ar kādu no pašvaldībām tiks organizēta izbraukuma vakcinācija

© EPA/SCANPIX/LETA

Tuvākajā laikā sadarbībā ar kādu no pašvaldībām tiks organizēta prioritāro grupu izbraukuma vakcinācija pret Covid-19, pavēstīja Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Ilmārs Dūrītis (AP).

Vaicāts, vai, ņemot vērā, cik proporcionāli maz ir vakcinējušies seniori, izbraukuma vakcinēšanu varētu plašāk izmantot arī veselo senioru vakcinēšanai, kuriem tā būtu ērtāk, Dūrītis norādīja, ka, redzot, ka atļauto prioritāro grupu vakcinēšanās tempi nav tik lieli, kā gribētos, ir jādomā arī par papildu veidiem tempa veicināšanai.

Attiecībā uz izbraukuma vakcināciju parlamentārais sekretārs pastāstīja, ka Vakcinācijas projekta biroja, Nacionālā veselības dienesta pārstāvji plāno jau tuvākajā laikā, iespējams, jau šonedēļ, sadarbojoties ar konkrēto pašvaldību, noorganizēt izbraukuma vakcināciju konkrētajā vietā.

Kā skaidroja Dūrītis, lai organizētu izbraukuma vakcinēšanu, jāvienojas arī par tās datumu un vietu, kur to organizēt. Konkrētajā pašvaldībā izbraukuma vakcinācija palīdzēs tiem, kuri pieder prioritārajai grupai un kādu apstākļu dēļ nevar aizbraukt tālu uz citām vietām, kur arī notiek vakcinācija, norādīja politiķis.

Dūrītis arī pastāstīja, ka ir saņemti pirmie aptuveni 100 cilvēku saraksti, ar tiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nespēj pārvietoties. Nepieciešams vēl apzināt, kad viņi var vakcinēties, tāpat būtu racionāli potēšanas veicējiem kopīgi braukt uz vairāku cilvēku vakcinēšanu reizē vienā pagastā vai pašvaldībā.

Atsaucoties arī uz veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) pausto, politiķis norādīja, ka tiks strādāts, kā pēc iespējas plašāk vakcinētu cilvēkus no dažādām grupām. Ja piepildīsies prognozes par vakcīnu piegādēm, tad plašāka vakcinācija uz jaunām grupām varētu būt pieejama pēc lielākām pošu piegādēm aprīļa beigās vai maija sākumā.

Vaicāts par plašākām vakcinēšanas iespējām brīvdienās, Dūrītis norādīja, ka ne visi brīvdienās vēlas vakcinēties. Taujāts, vai būtu jāpēta tas, ka varbūt nav tik lielas iespējas potēties brīvdienās, politiķis atbildēja, ka to var pētīt un ka par to sīkāk var vaicāt Vakcinācijas projekta birojam. Politiķis gan norādīja, ka nav dzirdējis, ka veidotos ļoti garas rindas tieši brīvdienu dēļ, reizē, ja nākotnē veidotos vakcīnu uzkrājums, tad varētu domāt, kā stimulēt vakcinēšanos arī sestdienās un svētdienās.