Iekārtots masu vakcinācijas punkts Talsu sporta namā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Sadarbojoties SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiālei un Talsu novada pašvaldībai, Talsu sporta namā ir iekārtots masu vakcinācijas pret Covid-19 punkts, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Viņa norādīja, ka Talsu sporta namā ierīkots C līmeņa vakcinācijas punkts, kas nodrošinās nepieciešamo vakcinēšanās jaudu, kad būs pieejams liels vakcīnu skaits. Patlaban tiek plānots, ka 16.aprīlī varētu noritēt pirmā vakcināciju diena jauniekārtotajā centrā.

Vakcinācijas punkta izveides un darbības nodrošināšanas nosacījumus nosaka Nacionālā veselības dienesta tīmekļvietnē publicētās vadlīnijas vakcinācijas kompleksiem. Talsu novada pašvaldība vakcinācijas punkta izveidē sedza telpu, iekārtojuma, komunālo maksājumu izdevumus, rūpējas par kārtību un personālu tehniskajam atbalstam. Aptuvenās izmaksas ir 80 337 eiro, izvērtējot izmaksu izlietojumu, tās tiks atmaksātas no valsts budžeta, norādīja pašvaldības pārstāve.

Savukārt SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāle nodrošina profesionālas vakcinācijas komandas, kuru sastāvā ir ārsts vai ārstu palīgs, medicīnas māsa un reģistrators, kā arī visu nepieciešamo medicīnas aprīkojumu un individuālās aizsardzības līdzekļus. Arī vakcinācijas procesa koordinēšanu šajā masu vakcinācijas punktā nodrošina SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāle.

Vakcinācijai joprojām ikviens var pieteikties tīmekļvietnē "www.manavakcina.lv", pa bezmaksas tālruni 8989 vai sazinoties ar savu ģimenes ārstu.

Reģistrēties vakcinācijai var neatkarīgi no prioritārajām grupām, savukārt vakcinācijas rinda joprojām tiek veidota prioritārā secībā. Patlaban - papildu ārstniecības iestāžu darbiniekiem un sociālās aprūpes iestāžu darbiniekiem un klientiem, vakcinācija tiek veikta arī personām, kas vecākas par 60 gadiem, un personām ar hroniskām saslimšanām, kā arī daļai pedagogu.

Ģimenes ārstu prakses, kas nodrošina vakcināciju, to veic gan tiem iedzīvotājiem, kuri pieteikušies tieši pie ģimenes ārsta, gan tiem, kuri reģistrējušies vietnē "manavakcina.lv" vai zvanot uz 8989. Ģimenes ārstu praksē saņemtie individuālie personu pieteikumi, un portālā "www.manavakcina.lv" reģistrētie pieteikumi vakcinācijai ir vienlīdz prioritāri. Ģimenes ārsti, veidojot pierakstu, iespēju robežās ņem vērā vakcinējamo personu vecumu un veselības stāvokli, priekšroku dodot vecākām personām vai personām ar smagākām hroniskām slimībām atkarībā no vakcinējamās personu grupas.