Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī izsniegtajā potējamo sarakstā bijuši pret Covid-19 jau savakcinēti cilvēki

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Masu vakcinēšanas centram, kas izvietots Daugavpils Kultūras pilī, Vakcinācijas projekta biroja izsniegtajā vakcinējamo sarakstā bijuši cilvēki, kas jau ir saņēmuši poti pret Covid-19, apstiprināja SIA "Latgales medicīnas centra" valdes locekle Svetlana Losane.

Lieldienās centrā, kura darbību nodrošina "Latgales medicīnas centrs", vakcinēti 185 cilvēki. Losane skaidroja, ka desmit cilvēkiem vakcinēšanas pārcelta uz citu datumu slimības dēļ, bet 11 cilvēki neieradās potes saņemšanai.

Medicīnas centra vadītāja atzina, ka interesentu atbirums ir liels. Kopumā vakcīnu nesaņēma aptuveni 40% no tiem, kas bija reģistrējušies iepriekš un dati par kuriem saņemti no Vakcinācijas projekta biroja. Puse no viņiem nevēlējās saņemt "AstraZeneca" vakcīnu, nedaudz par pusi nevarēja ierasties tieši Lieldienu dēļ. Neliela daļa nesen pārslimoja Covid-19 vai nevarēja ierasties citas slimības dēļ.

Vēl astoņi iedzīvotāji no potējamo sarakstiem bijuši tādi, kas jau saņēmuši vakcīnu.

Otrdien centrā vakcinēti 15 cilvēki. Pēc Losanes paustā, uz trešdienu pieraksts pildās labi, un 7.aprīlī plānots izlietot 100 vakcīnas devas, kas ir maksimālā centra kapacitāte.

Jau ziņots, ka šodien vairākās Latvijas pilsētās darbojas seši liela mēroga vakcinācijas centri. Rīgā strādā vakcinācijas centri Ķīpsalas hallē un "Atta" centrā.

Savukārt 7.aprīlī strādās 11 liela mēroga centri. Tie būs Rīgas centri Ķīpsalā un "Atta" centrā, centri Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Jūrmalā, kā arī abi centri Daugavpilī.

Liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Tāpat pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.