Daugavpilī divas dienas pirms vakcinācijas centra atvēršanas nācies mainīt atrašanās vietu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Divas dienas pirms visā valstī darbu sāka masu vakcinācijas centri vienam no diviem Daugavpils masu vakcinācijas centriem steidzami nācās mainīt iepriekš plānoto atrašanās vietu, un tas tika izvietots nevis Daugavpils latviešu kultūras centrā, Rīgas ielā 22, bet gan sporta kompleksā Parādes ielā 7, stāsta attiecīgā masu vakcinācijas centra koordinatore Dina Hublarova-Pokšāne

"Mums pēdējās divās dienās bija diezgan sarežģīti, jo divu dienu laikā vajadzēja noorganizēt visu pilnīgi jaunā vietā, citās telpās," sacīja Hublarova-Pokšāne.

Viņa norādīja, ka par telpu organizēšanu atbild pašvaldība, tādēļ nemācēja teikt, kādēļ divas dienas pirms iepriekš plānotās masu vakcinācijas centra atvēršanas tika nolemts tam mainīt atrašanās vietu.

Kopumā šajā masu vakcinācijas centrā gatavību potēties bija pauduši 103 iedzīvotāji. Sestdien deviņi no viņiem nav ieradušies, diviem vakcināciju atteica vakcinācijas centra ārstniecības personas, bet vēl divi atteicās vakcinēties uzzinot, ka ir pieejamas tikai "AstraZeneca" vakcīnas.

Pēc Veselības ministrijas sniegtās informācijas šajā masu vakcinācijas centrā nogādātas 264 vakcīnu devas.

Šajā masu vakcinācijas centrā sestdien strādājušas divas no piecām brigādēm. Darbu plānots turpināt pirmdien, 5.aprīlī. Vakcināciju šeit nodrošina vienas grupas uzņēmumi - SIA "Luc medical" un SIA "Medexpert plus".

Savukārt Daugavpils Kultūras pilī ierīkotajā masu vakcinācijas centrā sestdien pret Covid-19 bija plānots vakcinēt 105 personas, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Latgales medicīnas centra" valdes locekle Svetlana Losane.

Viņa atklāja, ka lielākā daļa no 105 iedzīvotājiem, kuri apliecināja gatavību vakcinēties, bija piereģistrējušies portālā "manavakcina.lv", bet 15 pieteikumi saņemti arī ar pacientu ģimenes ārstu starpniecību. Visi pacienti vakcinēti ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Vakcinācijas pakalpojumus šajā masu vakcinācijas centrā nodrošina sešas ārstniecības personas, divi koordinatori un divi operatori.

Centrs plāno darbu atsākt 5.aprīlī.

Pēc Veselības ministrijas sniegtās informācijas šajā masu vakcinācijas centrā nogādātas 209 vakcīnu devas.

Jau vēstīts, ka sestdien astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas sniegtā informācija.

Ziņots arī, ka sestdien vakcināciju pret Covid-19 varēs sākt vēl divām prioritārajām iedzīvotāju grupām - potēties tiks aicinātas personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.