Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tiks atvērts vakcinācijas centrs Rīgas Centrāltirgū; potēšana lielajos centros vēl nesāksies

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šodien plānots atvērt vakcinācijas centru Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Plkst.11 vakcinācijas centru apmeklēs pašvaldības vadība un amatpersonas.

Kā informēja Rīgas domē, vakcinācijas centrs tiks atklāts un to apskatīs amatpersonas, bet vakcinācijas process tajā vēl nesāksies.

Kā ziņots, Rīgas dome pilnvaroja pilsētas izpilddirektoru slēgt līgumus, kas saistīti ar vakcinācijas procesa organizēšanu galvaspilsētā cīņai pret Covid-19 pandēmiju.

Domes lēmums paredz, ka izpilddirektors būs tiesīgs slēgt iepirkuma līgumus, līgumus par lietošanas tiesībām, kas ir saistīti ar aktuālās informācijas par vakcināciju izplatīšanu, vakcinācijas procesa organizēšanu Rīgā, vakcinācijas pakalpojuma pieejamības veicināšanu, plašas sabiedrības vakcinācijas kompleksu izveidošanu un darbības nodrošināšanu.

Tāpat dome nolēma, ka SIA "Rīgas Centrāltirgus" gastronomijas paviljons tiek nodots izpilddirektora lietošanā vakcinācijas procesa organizēšanai un tas netiks iznomāts tirdzniecības vietu ierīkošanai.

Domes lēmuma izpildi finansēs no pašvaldības rezerves fonda līdzekļiem.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus pašlaik pilda Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Savukārt izveidotajos liela mēroga vakcinācijas centros šodien vēl nesāksies cilvēku potēšana pret Covid-19, skaidroja Vakcinācijas projekta birojā.

Līdz šim vairākas pašvaldības ziņojušas par tajās izveidoto vakcinācijas centru gatavību sākt vakcinēt. Vienlaikus arī Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča iepriekš medijiem norādījusi, ka liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām, tomēr tas būšot atkarīgs no saņemtajām vakcīnu piegādēm.

Patlaban, pāris dienas agrāk nekā plānots, Latvijā ir pienākušas divas vakcīnu pret Covid-19 piegādes, kā rezultātā, pēc veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" paustā, Latvijā patlaban ir kopumā aptuveni 92 000 pieejamo vakcīnas pret Covid-19 devu no vairākiem ražotājiem.

Plašāku informāciju par to, kurā dienā plānots sākt vakcināciju minētajos liela mēroga vakcinācijas centros, birojā pagaidām nesniedz, tomēr šodien plkst.8.30 paredzēta mediju iespēja, kurā sekos plašāka informācija.

Jau ziņots, ka vakcinācijas centrus, pēc Juhņēvičas paustā, plānots piesaistīt gadījumos, kad pieejamais vakcīnu daudzums pārsniedz ģimenes ārstu, slimnīcu un privāto pakalpojumu sniedzēju kapacitāti, kas ir 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Juhņēviča trešdien LTV "Rīta panorāmā" stāstīja, ka Lieldienu brīvdienās desmit Latvijas pilsētās darbu būs gatavi sākt masu vakcinācijas centri, kuros katrā plānots vakcinēt 500 līdz 1500 cilvēkus dienā, attiecīgi kopējais vakcinēšanas apjoms varētu sasniegt 10 000-12 000 cilvēkus dienā.