Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vairākos reģionos stāsies spēkā izmaiņas autobusu kustības sarakstos

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ņemot vērā mācību atjaunošanu klātienē mazajām klasēm vairākos Latvijas reģionos, no šodienas stāsies spēkā vairākas izmaiņas autobusu kustības sarakstos, informēja Autotransporta direkcijā.

Tā kā Salnavas skolā tiks atjaunotas mācības klātienē, no šodienas atsāks kursēt maršruta Ludza-Kārsava-Zobļeva autobuss, kas no Kārsavas autoostas pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās izbrauc plkst.7.05 un no pieturas Zobļeva - plkst.7.30. Tāpat tiks atjaunots reiss, kas Kārsavas autoostā pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās tiek sākts plkst.16, bet pieturā Zobļeva - plkst.16.25.

Tāpat klātienes mācības tiks atjaunotas arī Kokneses izglītības iestādēs, tāpēc izmaiņas būs maršrutā Aizkraukle-Irši, Aizkraukle-Koknese-Austrumi-Zvejnieki-Aizkraukle, Kokneses vidusskola-Upeslīči-Ratnicēni, Vecbebri-Ozoli, Koknese-Vecbebri-Ozoli, Kokneses vidusskola-Kokneses stacija-Bebri un Kaplava-Zvejnieki-Koknese.

Līdz ar klātienes izglītības procesa atjaunošanu Staiceles skolā, atsāks kursēt maršruta Salacgrīva-Ainaži-Staicele autobuss, kas no pieturas Ainaži darbadienās izbrauc plkst.7.05 un no pieturas Staicele - plkst.7.45.

Ventspils un Talsu pusē tiks atjaunots maršruta Talsi-Vandzene-Nogale reiss, kas Talsu autoostā darbadienās tiek sākts plkst.6.30, un maršruta Talsi-Lubezere-Jaunciems-Talsi reiss, kas Talsu autoostā darbadienās tiek sākts plkst.16.05. Tāpat šodien un trešdien, 31.martā, kursēs maršruta Blāzma-Stikli-Blāzma autobuss, kas no pieturas Blāzma izbrauc plkst.7.40 un 16. Turpretī ceturtdien, 1.aprīlī, tiks izpildīts maršruta Ventspils-Blāzma-Stikli-Blāzma reiss, kas pieturā Blāzma tiek sākts plkst.7.40 un Ventspils autoostā - plkst.14.20.

Vienlaikus izmaiņas autobusu kustības maršrutos būs arī Cēsu pusē, kur vairākās izglītības iestādēs tiks atjaunotas mācības klātienē. No šodienas gaidāmas izmaiņas maršrutā Cēsis-Daibe, Cēsis-Lielstraupe-Straupe-Cēsis, Cēsis-Straupe, Cēsis-Rāmuļi un Cēsis-Daibe-Stalbe.

Tāpat Nītaures pusē tiks atjaunotas mācības klātienē, un atjaunos maršruta Nītaure-Sērmūkši-Ģerķēni reisu, kas pieturā Ģerķēni darbadienās tiek sākts plkst.7 un pirmdienās, otrdienās, trešdienās, piektdienās - plkst.14.59. Tāpat atjaunos reisu, kas pieturā Nītaure ceturtdienās tiek sākts plkst.15.50.

Savukārt Jēkabpils pusē vairākās izglītības iestādēs mācības klātienē tiks atceltas, un no šodienas uz nenoteiktu laiku gaidāmas izmaiņas maršrutā Zasa-Vandāni-Dunava, Zasa-Dignāja, Jēkabpils-Zasa-Bērzone-Slate, Zasa-Ģērķēni-Slate, Vārpas-Ancene-Mazslate-Vārpas, Vārpas-Rubeņi-Ancene-Vārpas un Jēkabpils-Dunava.

No šodienas klātienes mācības 1.-4.klasēs varēs rīkot 47 pašvaldības, kas ir par 11 vairāk nekā šonedēļ, liecina Slimību profilakses un kontroles centra aktuālākā informācija.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstam pievienosies Alojas, Amatas, Beverīnas, Dundagas, Garkalnes, Kārsavas un Kokneses novads. Tāpat šajā sarakstā būs iekļauts arī Līgatnes, Mālpils, Raunas, Salacgrīvas, Talsu, Valkas un Ventspils novads. Epidemioloģiski drošas pašvaldības būs arī Ventspils un Valmiera.

Savukārt "drošās skolas" principiem vairs neatbilst Aglonas, Jēkabpils, Mērsraga, Pārgaujas un Rūjienas novads.