"Saskaņas" sarakstu līderi Latgales lielākajās pilsētās būs Elksniņš un Bartaševičs

Andrejs Elksniņš © Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

Partijas "Saskaņa" sarakstu līderi pašvaldību vēlēšanās Latgales lielākajās pilsētās Daugavpilī un Rēzeknē arī šogad būs Andrejs Elksniņš un Aleksandrs Bartaševičs, liecina politiskā spēka Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtie deputātu kandidātu saraksti.

Daugavpilī sarakstā iekļauti visi esošie pilsētas domes deputāti - bijušais pilsētas mērs Elksniņš, Valērijs Kononovs, Anatolijs Gržibovskis, Mihails Lavrenovs un Nataļja Kožanova. Starp 18 kandidātiem ir students, vairāku skolu un uzņēmumu vadītāji, kā arī citi speciālisti.

Partijas prioritātes pilsētā ir piesaistīt iedzīvotāju brīvprātīgas apvienības pilsētas mikrorajonu infrastruktūras sakārtošanā, paredzot taisnīgu un caurskatāmu finansējuma sadali, kā arī nodrošināt komunālo tarifu stabilitāti un projektu īstenošanu to samazināšanai. Tiek solīts arī nodrošināt bezmaksas ēdināšanu visiem pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem, ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu visiem trešās grupas invalīdiem un studentiem. Priekšvēlēšanu programmā iekļauts arī solījums palielināt bērnu piedzimšanas pabalstu līdz 1000 eiro.

Gaidāmajās vēlēšanās startēs arī teju visi Rēzeknes domes tagadējā sasaukuma domnieki. Sarakstā iekļauts Bartaševičs, viņa vietnieki Aleksejs Stecs un Lidija Ostapceva, Vladimirs Bogdanovs, Aleksandrs Irišins, Igors Sergejevs, Olga Strode un Aleksejs Grehovs. Tāpat vēlēšanās no "Saskaņas" startēs vairāki pašvaldības speciālisti un privātuzņēmumu pārstāvji, kopumā 16 cilvēki.

4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā Rēzeknei "Saskaņa" norāda, ka tā iestājas par vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanu visiem valsts iedzīvotājiem. Partija sola panākt bezdarba līmeņa samazināšanos Rēzeknē zem vidējā līmeņa valstī un nodrošināt 500 000 eiro gadā pilsētas ielu ar grants segumu asfaltēšanas programmai. Tāpat starp mērķiem ir brīvpusdienas visiem Rēzeknes daudzbērnu ģimeņu bērniem, kas apmeklē bērnudārzu un skolu un sporta zāles "Celtnieks" rekonstrukcija.

Jau ziņots, ka no šodienas līdz 6.aprīlim notiks deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldību vēlēšanām. Pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 41 vēlēšanu apgabalā - jaunizveidojamos novados un sešās valstspilsētās, kas ir ārpus novadiem. Kandidātu saraksti jāiesniedz šo pašvaldību vēlēšanu komisijās.

Vēlēšanas nenotiks Rīgā, kur dome tika ievēlēta jau 2020.gadā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.