Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pagājušajā nedēļā vairākos reģionālajos autobusos pārvietojušās Covid-19 inficētas personas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka vairākos reģionālajos autobusos pārvietojušies pasažieri, kuriem ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 10.martā braucis ar autobusu Limbaži-Lēdurga-Lode-Sigulda (AS CATA reisa nr. 7175), plkst. 9.07 no Inciema līdz Siguldai un atpakaļ ar autobusu Sigulda-Inciems-Ragana-Sigulda (AS CATA reisa nr. 6261), plkst. 13.20 no Siguldas līdz Inciemam.

Vēl viens Covid-19 sasrigušais pārvietojies 12.martā ar autobusu Rīga - Bauska (AS Nordeka nr. 7480), plkst. 7.30 no Rīgas līdz Čagām un atpakaļ ar autobusu Bauska - Rīga (AS Nordeka reisa nr. 7480), plkst. 16.49 no Čagām līdz Rīga

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.