Atriebjot algas nemaksāšanu, aizdedzina bijušā darba devēja īpašumu

Otrdien Krimuldas novadā divi vīrieši alkohola reibumā aizdedzinājuši kāda kokapstrādes uzņēmuma angāru, cenšoties atriebt to, ka viens no viņiem šajā angārā savulaik strādājis, bet darba devējs neesot viņam samaksājis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 26.oktobrī gaišajā diennakts laikā Krimuldas novadā divi vīrieši alkohola reibumā aizgājuši uz kādu angāru, kas paredzēts kokmateriālu apstrādei. Iespējams, viņu nolūks bijusi zādzība, taču vērtīgas lietas angārā nav atradušās.

Viens no vīriešiem atcerējies, ka savulaik strādājis šajā angārā, bet darba devējs neesot viņam samaksājis par paveikto darbu. Atriebības nolūkā abi izdomājuši, ka angāru vajadzētu aizdedzināt, kas arī izdarīts.

Aptuveni trešdaļa ēkas ir nodegusi, bet pārējo ugunsdzēsējiem izdevies saglābt. Policijas darbinieki, aptaujājot vietējos, nonākuši uz pēdām abiem vīriešiem un aizturējuši viņus tai pašā dienā.

Kā pastāstīja Sadovskis, viens no aizturētajiem dzimis 1973.gadā, bet otrs - 1988.gadā. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka tieši vecākais no abiem bijis tas, kurš aizdedzinājis angāru. Viņš, atšķirībā no jaunākā vīrieša, iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais