Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Policija noskaidrojusi, kurš demontējis Jēkabpils lielgabalu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā par piemiņas zīmes – lielgabala demontāžu Jēkabpilī, ir noskaidrota iespējamā vainīgā persona. Policijā turpinās faktisko notikušā apstākļu noskaidrošana, informē Valsts policija.

Kā iepriekš tika ziņots, šī gada 24. februārī ap pulksten 9.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī, Rīgas ielā 205, no piemiņas vietas ir demontēts piemineklis - lielgabals. Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu, tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura atzina veiktās darbības patvaļīgā piemiņas zīmes - lielgabala demontāžā. Tāpat arī likumsargi ir identificējuši traktortehniku, ar kuru tika veikta demontāža, un ir apzināta iespējamā lielgabala atrašanās vieta - Daugavā.

Sākotnēji kriminālprocess tika uzsākts pēc Krimināllikuma 18. nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu, un šobrīd tas ir pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 229. panta pirmās daļas par valsts aizsardzībā esoša kultūras pieminekļa pārvietošanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.