Ugunsgrēks Jelgavas sporta hallē izcēlies no mikroviļņu krāsns

Apdrošināšanas kompānija «Gjensidige Baltic» pieņēmusi lēmumu kompensēt Jelgavas Sporta hallei ugunsgrēkā radītos zaudējumus, paredzot sporta zāles grīdas nomaiņu. Pēc eksperta slēdziena, ugunsgrēka izcelsmes vieta ir bojājums mikroviļņu krāsniņas elektroinstalācijā, informē zz.lv.

Medijos jau ir izskanējušas vairākas versijas par ugunsgrēka rašanās iemesliem, taču saskaņā ar SIA «ISOBALT» ugunsgrēku izpētes eksperta Valentīna Buiķa slēdzienu, ugunsgrēka izcelsmes vieta ir bojājums mikroviļņu krāsniņas elektroinstalācijā. Policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas par mantas tīšu bojāšanu dedzinot. Kā iepriekš ziņots, policija izmeklēšanas gaitā pieļauj arī procesa pārkvalificēšanu uz citu Krimināllikuma pantu.

26.oktobrī AAS «Gjensidige Baltic» ir pieņemts lēmums izmaksāt atlīdzību Jelgavas Sporta hallei par ugunsgrēkā radītiem zaudējumiem. Ugungrēka novēršanas laikā notikuma vietā klāt bija arī Sporta halles apdrošinātāji, AAS «Gjensidige Baltic» pārstāvji. Veicot vairākkārtēju ēkas apskati, kompānija ir pieņēmusi lēmumu atlīdzināt Sporta hallei ugunsgrēkā radītos zaudējumus. Tā kā šobrīd būvniecības eksperti veic rūpīgu seku likvidēšanas aprēķinu, jau tagad ir zināms, ka lielākās izmaksas būs saistītas ar sporta laukuma grīdas nomaiņu, kas ir smagi bojāta ugunsgrēka dzēšanas laikā. Diemžēl grīda, kuru skāris aptuveni 30 tonnas liels ūdens daudzums, būs pilnībā jādemontē un jāklāj no jauna, informē AAS «Gjensidige Baltic» Mārketinga nodaļas projektu vadītāja Jana Norvele.

Jau ziņots, ka uguns liesmas ir skārušas aptuveni 180 kvadrātmetru lielu jumta seguma daļu. Patlaban hallei tiek likts pagaidu jumta segums. Turpinās arī dūmu smakas likvidēšanas un žāvēšanas darbi, ko veic apdrošinātāju piesaistītā firma.

Kā ziņots iepriekš, uguns liesmas pārņēma Jelgavas Sporta halli naktī no pagājušās piektdienas uz sestdienu. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz Sporta halli Māteru ielā saņēma 23.oktobrī pulksten 3.26. Uguns liesmas bija sākušas izplatīties sporta halles otrajā stāvā - kafejnīcas virtuvē. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt pēc vairāk nekā četru stundu darba - pulksten 7.25.

Svarīgākais