Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Skolēnu autobusus saņems trīs pašvaldības Zemgalē

© publicitātes foto

Ceturtdien, 28.oktobrī, Jaunjelgavas, Aknīstes un Neretas novada pašvaldība saņems katra vienu autobusu no Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta „Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” ietvaros novadam paredzētajiem autobusiem skolēnu pārvadāšanai.

Pašvaldības saņems Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusus, kuros ir 19 pasažieru sēdvietas. Autobusi ražoti Mercedes-Benz rūpnīcā Vācijā, savukārt autobusu aprīkošana veikta Jelgavā uzņēmumā SIA “Universāls LTD”, kur veikta arī novadu pašvaldību izvēlēto papildu aprīkojumu uzstādīšana.

Pieņemšanas – nodošanas akti par autobusu piegādi tiks parakstīti Jaunjelgavas novada domē plkst. 14.00. Pasākumā piedalīsies Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors Māris Krastiņš un minēto pašvaldību pārstāvji.

Jau ziņots, ka pirmos skolēnu autobusus saņēma Madonas, Grobiņas un Talsu novada pašvaldība, savukārt 1. novembrī deviņi autobusi tiks nogādāti Latgales reģiona novadiem.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem SIA Domenikss 27 pašvaldības nodrošinās ar 37 Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusiem, kuros ir 19 pasažieru sēdvietas un viena autobusa cena ir Ls 34223,08 (t.sk.PVN) un 35 pašvaldībām SIA Domenikss piegādās 42 Mercedes-Benz Intouro autobusus, kuros ir 40 sēdvietas un viena autobusa cena ir Ls 136779,73 (t.sk.PVN). Savukārt piegādātāju apvienība, kurā ietilpst SIA Latursus (Latvija), UAB Salociai ir Partneriai (Lietuva) un BMC Sanayi ye Ticaret (Turcija), piegādās 31 BMC Probus 215 SCB markas autobusu 22 novadu pašvaldībām. Autobusu piegāde pārējām pašvaldībām plānota līdz š.g. beigām.

Kopumā Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta ietvaros 59 novadu pašvaldības saņems 110 autobusus, kuru iegādei ir paredzēts Šveices līdzfinansējums 7,36 miljoni latu apmērā.