Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Mainoties attieksmei, vakcīnu pieprasījums Daugavpils slimnīcā pārsniedz piedāvājumu

© EP/SCANPIX/LETA

Pašlaik pieprasījums pēc Covid-19 vakcīnām pārsniedz iespējas vakcinēt, un, lai pieprasījumu apmierinātu, tiek gaidītas jaunas devas, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijā atzina SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Pēc viņa paustā, situācija saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19 Daugavpilī ir uzlabojusies, un cilvēkiem bija nepieciešams laiks, lai pierastu pie idejas, ka ir jāvakcinējas. "Arī mums galvenā problēma bija vidējais un jaunākais medicīnas personāls," klāstīja iestādes vadītājs.

Savukārt daļa ārstu pagaidām netika vakcinēta, jo ir izslimojusi Covid-19.

Tagad slimnīcā izveidojusies pavisam citāda situācija, un veidojas rindas uz vakcinēšanu. Tāpēc iestāde gatavo vakcinējamo personu sarakstus, plāno izbraukumus uz sociālās aprūpes centriem.

"Gaidām vakcīnas pašlaik, lai būtu iespējams aptvert to pieprasījumu, kas pašlaik ir izveidojies," stāstīja Semjonovs.

Arī SIA "Rēzeknes slimnīca" turpina vakcinēšanu, un pašlaik tā ir gatava veikt izbraukuma vakcinēšanas sociālās aprūpes centros, sēdē atzina slimnīcas vadītāja Marita Zeltiņa. Tomēr pēc iestādes novērojumiem centru darbinieki un klienti "nav īsti gatavi vakcinēties".

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 21 750 cilvēki, bet abas devas - 16 332 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmis 1,14% iedzīvotāju, bet abas - 0,86%.

Jau ziņots, ka šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijā spriests par situāciju reģiona ārstniecības iestādēs, liecina sēdes darba kārtība.

Deputāti ar slimnīcas pārstāvjiem runāja par situāciju ārstniecības iestāžu darbībā Covid-19 pandēmijas laikā un nodrošinājumu ar personālu.