Zaudējuma apmēri ugunsgrēkā cietušajai Jelgavas Sporta hallei varētu būt zināmi līdz nedēļas beigām

Zaudējuma apmēri brīvdienās ugunsgrēkā cietušajai Jelgavas Sporta hallei varētu būt zināmi līdz šīs nedēļas beigām, aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis.

Pašlaik hallē aktīvi notiekot cietušo telpu sakopšanas darbi, lai maksimāli pasargātu tās no turpmākas ūdens un aukstuma ietekmes.

Kā paskaidroja Kaminskis, zaudējumus vēl nevarot noteikt, jo ugunsgrēkā cietušās telpas jāapskata dažādiem ekspertiem, kas arī pamazām tiekot darīts paralēli sakopšanas darbiem.

Jau tagad hallei esot uzlikti divi pagaidu jumti, lai pasargātu no nelabvēlīgiem laika apstākļiem - viens virs ugunsgrēkā cietušās kafejnīcas, otrs - virs sporta halles.

"Šodien secinājām, ka, visticamāk, nāksies mainīt arī halles grīdu, par ko iepriekš šķita, ka varēs saglābt. Tā ir krietni cietusi no ūdens," atzīst Kaminskis.

Vismaz pagaidām nekādi pašvaldības līdzekļi halles remontdarbiem piesaistīti netikšot. Turklāt bez skaidra zaudējumu aprēķina neesot zināmas arī nepieciešamās izmaksas. Tā kā Sporta halle bijusi apdrošināta, ugunsgrēka sekas plānots novērst par apdrošināšanas līdzekļiem.

Kā jau ziņots, policijā sākts kriminālprocess par tīšu ugunsgrēka izraisīšanu brīvdienās degušajā Jelgavas Sporta hallē, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas - par mantas tīšu bojāšanu dedzinot. Pašlaik turpinās ugunsgrēka apstākļu izmeklēšana un sīkāka informācija netiek sniegta.

Kā rakstīts iepriekš, naktī uz sestdienu liels ugunsgrēks izcēlās Jelgavas Sporta hallē.

Izsaukumu uz Māteru ielu VUGD saņēma plkst.3.26. Uguns liesmas bija sākušas izplatīties sporta halles otrajā stāvā - kafejnīcas "Trīs runči" virtuvē. Uguns skārusi sporta halles jumtu 180 kvadrātmetru platībā, kā arī piebūvi 30 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēku izdevies lokalizēt pēc četru stundu darba - plkst.7.25.

Svarīgākais