Covid-19 dēļ slēgta viena grupa Veselavas pirmsskolas izglītības iestādē

© f64.lv, Edmunds Brencis

Saslimšanas ar Covid-19 dēļ slēgta viena grupa Veselavas pirmsskolas izglītības iestādē, pastāstīja Priekuļu novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone (LA).

Par viena bērna saslimšanu ar Covid-19 pašvaldību vakar informējuši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi. "Pieņemot lēmumus par bērnudārzu vai to grupu slēgšanu, mēs pašvaldībā rīkojamies atbilstoši SPKC vadlīnijām. Atbilstoši tām par turpmāko rīcību tiek informēti arī bērnu vecāki un izglītības iestāžu personāls," sacīja pašvaldības vadītāja.

Priekšsēdētāja informēja, ka pašvaldība joprojām netiek nodrošināta ar oficiālu aktuālo informāciju par epidemioloģisko situāciju tās teritorijā. "SPKC ar mums sazinās tikai tajā gadījumā, ja saslimšanas gadījums ir konstatēts kādā no pašvaldības iestādēm vai ir nepieciešams pašvaldības atbalsts, kādas problēmsituācijas risināšanai, kā tas bijis gadījumā ar pandēmijas uzliesmojumu privātajā sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni", taču par saslimšanas gadījumiem privātajos uzņēmumos pašvaldība joprojām netiek informēta," stāstīja Stapulone.

Viņas ieskatā infekcijas slimību varētu efektīvāk ierobežot, ja pašvaldības rīcībā būtu informācija par saslimšanas gadījumiem tās teritorijā. Patlaban tas vai infekciju izdosies ātri ierobežot ir atkarīgs no katra saslimušā individuālas rīcības un izpratnes par slimības bīstamību.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Priekuļu novadā pašlaik ir 31 cilvēks.

Jau vēstīts, ka 27.janvārī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē vairāku pašvaldību vadītāji lūdza Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) rast iespēju nodrošināt pašvaldības ar operatīvo informāciju par saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 pašvaldības teritorijā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais