Liepājā darbu sāks "Wolt" ēdienu un pārtikas preču piegāde

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ēdienu piegādātājs "Wolt" no otrdienas, 9.februāra, sāks ēdienu un pārtikas preču piegādes arī Liepājā, pavēstīja "Wolt" vadītāja Baltijā Līsa Ristala.

Viņa informēja, ka sākotnēji "Wolt" nodrošinās ēdiena un pārtikas preču bezkontakta piegādes no vairāk nekā 20 restorāniem un 10 tirdzniecības vietām.

Ristala norādīja, ka Liepāja ir pirmā vieta ārpus Rīgas, kur "Wolt" sācis ēdienu un pārtikas preču piegādes, taču "Wolt" izskata iespēju nākotnē paplašināt darbību arī citās reģionu pilsētās.

"Kopš darbības sākšanas Latvijā 2017.gadā visu laiku esam novērojuši stabilu intereses pieaugumu ēdienu piegādes jomā. Un šobrīd līdzīgas tendences ir novērojamas arī pārtikas preču piegādē. To ietekmē gan tehnoloģiju attīstība un iedzīvotāju ieradumu maiņa, gan arī cilvēku vēlme iegūt vairāk brīva laika savām interesēm," pauda Ristala, piebilstot, ka pašreizējā situācijā papildu stimulējošs faktors ir nepieciešamība izvairīties no drūzmēšanās un ievērot sociālo distancēšanos.

Kopumā "Wolt" platformā Latvijā šobrīd ir iespējams pasūtīt ēdienu no vairāk nekā 550 restorāniem un pasūtīt preces no vairāk nekā 70 tirdzniecības vietām.

2019.gadā SIA "Wolt Latvija" strādāja ar 1,62 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,8 reizes vairāk nekā 2018.gadā, kā arī kompānijas peļņa pieauga 3,8 reizes, sasniedzot 77 165 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. Kompānija "Wolt Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Somijas "Wolt Enterprises".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.