Pie Ādažu novada domes būs militārās tehnikas un ieroču izstāde

Šodien apvienoto sauszemes un gaisa spēku militāro mācību "Sabre Strike 2011" laikā norisināsies Latvijas, ASV, Igaunijas un Lietuvas bruņoto spēku militārās tehnikas un ieroču izstāde, uz kuru aicināti visi interesenti.

Izstāde notiks Ādažos, pie Ādažu novada domes, Kultūrizglītības centra stāvlaukumā laikā no plkst.11 līdz 17, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Izstādē Baltijas valstu un ASV karavīri rādīs militāro tehniku, kura patlaban tiek izmantota mācībās, tostarp Igaunijas armijas bruņumašīnas "SISU" un ASV jaunās paaudzes bruņumašīnas "Stryker", kuras Latvijā atrodas pirmo reizi. Tāpat būs iespēja klātienē aplūkot, kas atrodas zem šīs modernās tehnikas bruņām.

Jau ziņots, ka līdz oktobra beigām Ādažu poligonā, kā arī tā apkārtnē notiek plašas starptautiskās militārās mācības "Sabre Strike 2011", kurās piedalās vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un ASV.

Militāro mācību mērķis ir sagatavot un pilnveidot Baltijas valstu un ASV bruņoto spēku vienību gatavību dalībai NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā Afganistānā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais