Līdz janvāra beigām kopumā atcelti 262 reģionālo maršrutu autobusu reisi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Līdz 28.janvārim šogad atcelti 262 reģionālo maršrutu reisi, kā arī uz nenoteiktu laiku slēgti reisi 26 maršrutos, informēja Autotransporta direkcijā.

Direkcijā pauda, ka kopumā no pagājušā gada 31.marta slēgti 262 reisi dažādos maršrutos.

Autotransporta direkcijas pārstāvji norādīja, ka tiek aktīvi sekots līdzi pasažieru skaita izmaiņām, īslaicīgi slēdzot tos reisus, kuros pasažieru praktiski nav, tomēr nepieciešamības gadījumā tie operatīvi tiek atjaunoti. Reisu skaits tiek samazināts tajos maršrutos, kuru pamatfunkcija nav saistīta ar iedzīvotāju nogādāšanu darbavietās vai izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka saistībā ar komandantstundu un pasažieru skaita samazinājumu šajā nedēļas nogalē no piektdienas, 5.februāra, līdz svētdienai, 6.februārim, atcelti kopumā 44 reģionālo autobusu reisi 21 maršrutā.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais