Covid-19 dēļ uz divām nedēļām slēdz bērnudārzu Malienā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Covid-19 dēļ no šodienas divas nedēļas būs slēgta Malienas pirmsskolas izglītības iestāde "Mazputniņš" Alūksnes novadā, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Saskaņā ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa (ZZS) rīkojumu, no šodienas šajā bērnudārzā uz divām nedēļām būs pārtraukti audzēkņu klātienes apmeklējumi.

Šāds lēmums pieņemts pēc Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) rekomendācijas, ņemot vērā saslimušo ar Covid-19 un kontaktpersonu skaitu iestādē. Audzēkņu klātienes apmeklējumi "Mazputniņā" būs pārtraukti līdz 17.februārim. Iestādes vadība sazinās ar audzēkņu vecākiem par izmaiņām iestādes darbā, skaidroja Aploka.

Pašvaldība atgādina, ka vecākiem ir iespēja pieteikties valsts nodrošinātajam slimības palīdzības pabalstam bērna pieskatīšanai, ja ar Covid-19 infekciju saistīto apstākļu dēļ bērns nedrīkst apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi vai, ja mācības vispārējās izglītības programmā notiek attālināti.

Pabalstu var saņemt viens no bērna vecākiem vai aizbildnis, adoptētājs, audžuvecāks, kurš ir darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, bet nevar strādāt attālināti.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Alūksnes novadā pašlaik ir 112 cilvēki.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.