Pēc Gulbenes zvērsaimniecības slēgšanas nokaus 4000 lapsu

SIA "Gulbenes zvērsaimniecība" novembrī plāno lapsu izkaušanu un uzņēmuma darbības apturēšanu uz vienu vai diviem gadiem, tādējādi fermā vairs nepaliks nevienas no kopumā 4000 lapsām, vēsta laikraksts "Dzirkstele".

Kā vēsta "Dzirkstele", uzņēmuma īpašnieki neesot darbiniekus vēl brīdinājuši, ka darbība tiks apturēta, tomēr, kā norādīja zvērsaimniecības noliktavas pārzine Tamāra Kokareviča, "jūtam, ka šis būs pēdējais gads".

Par uzņēmuma finansiālajām problēmām liecina fakts, ka zvēraudzētavas saldētavas, kas agrāk bija pārpildītas ar pārtikas rezervēm zvēriem, šodien ir tukšas. Turklāt lapsas gadu nav saņēmušas vitamīnus.

Uzņēmumā neesot arī sava veterinārārsta vai zootehniķa, tāpēc neviens nevar pateikt, kāpēc jaunākajā metienā daļa lapsēnu esot jau dzimuši slimi, kaut genofonda uzlabošanai bija sagādāti lapsu tēvi no ārzemēm. Slimos lapsēnus nepaturēja, bet, lai papildus iepirktu mazuļus, uzņēmumam nav līdzekļu. Būtu arī jāuzlabo zvēru turēšanas apstākļi, bet arī tam nav līdzekļu.

Novembrī uzņēmuma vārti tiks aizslēgti, līdz ar to "Gulbenes zvērsaimniecība" vairs Gulbenes rajona Beļavas pagasta Letēs nebūs starpniece ūdensapgādes un elektrības pakalpojumu sniegšanā ciemata iedzīvotāju 67 ģimenēm.

"Gulbenes zvērsaimniecības" īpašnieks Uldis Meļķis atzina, ka tālākais risinājums būs pašvaldības ziņā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Gulbenes zvēraudzētava" reģistrēta 1992.gadā, tās pamatkapitāls ir 80 571 lats, bet uzņēmuma svērtā vērtība ir 119 lati.

100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Meļķim.

2008.gadā uzņēmums strādājis ar 190 000 latu apgrozījumu, bet peļņa bijusi 1680 lati.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.