Daugavpils slimnīca daļēji atsāk plānveida operāciju veikšanu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Daugavpils reģionālajā slimnīcā daļēji atsākta plānveida operāciju veikšana, bet mazākos apjomos.

Bērnu ķirurģijas pakalpojumi tiek sniegti pilnā apjomā. Tiek veiktas arī onkoloģijas profila, lielo locītavu endoprotezēšanas operācijas un ķirurģiskās manipulācijas, kuru veikšanas laikā nav nepieciešama anesteziologa, reanimatologa un attiecīga profila vidējā personāla iesaiste.

Ņemot vērā ārstu trūkumu, janvāra pēdējās dienās slimnīcā bija apturēta jauno dzemdētāju pieņemšana, taču turpinājās jauno māmiņu un bērnu, kuri jau atradās Dzemdību nodaļā, aprūpe, sniegta arī akūta ginekoloģiskā palīdzība. Otrdien, 2.februārī, slimnīcas Sieviešu klīnikas Dzemdību nodaļā dzemdētāju uzņemšana tiks atjaunota, taču ģimenes dzemdības joprojām nav atļautas.

Ārpus darba procesa pašlaik ir 81 Daugavpils reģionālās slimnīcas medicīnas darbinieks, 80 no viņiem ir Covid-19 pozitīvi, bet viens - sasirgušā kontaktpersona.

Pacientu apmeklēšana slimnīcā ir aizliegta.

Latvijā

Pēc tam, kad 26.augustā vairāki desmiti scientoloģijas piekritēju pieņēma lēmumu par draudzes dibināšanu, ir iesniegts pieteikums par draudzes "Scientology" reģistrāciju Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā, aģentūru LETA informēja draudzes pārstāve Inga Cironka.

Svarīgākais