Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vairākās reģionu slimnīcās problēmas ar traumatoloģijas pacientu uzņemšanu

© F64 Photo Agency

Vairākās reģionu slimnīcās, darbiniekiem saslimstot ar Covid-19, pašlaik ir problēmas ar traumatoloģijas pacientu uzņemšanu, liecina šodien valdības un Krīzes padomes kopsēdei iesniegtā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra prezentācija, balstoties uz 18.janvāra datiem.

Pašlaik visvairāk ar Covid-19 sasirgušo darbinieku ir Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes (RAKUS), Paula Stradiņa klīniskajā universitātes (PSKUS) un Jelgavas slimnīcā. RAKUS prombūtnē ir 151 darbinieks, no tiem 139 ir sasirguši ar Covid-19, bet 12 ir kontaktpersonas. PSKUS Covid-19 konstatēts 124 darbiniekiem, bet 11 ir noteikti kā kontaktpersonas.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca ar Covid-19 inficējušies 19 darbinieki, bet 13 ir kontaktpersonas. Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā strādāt nevar 25 sasirgušie un deviņas kontaktpersonas, Rīgas dzemdību namā septiņi, bet Rīgas 2.slimnīcā 20 darbinieki.

Reģionu slimnīcu vidū visvairāk sasirgušo darbinieku ir Jelgavas slimnīcā - 85. Vēl divi darbinieki ir kontaktpersonas. Turklāt Traumatoloģijas nodaļa darbinieku prombūtnes dēļ apvienota ar Ķirurģijas nodaļu, un ir vienošanās ar Dobeles un apkārtnes slimnīcu par daļēju traumatoloģijas pacientu uzņemšanu. Dobeles slimnīcā kā sasirgušie un kontaktpersonas kopumā ir desmit darbinieki.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā pašlaik Covid-19 dēļ darbā nav 79 darbinieki, no tiem pieci - kā kontaktpersonas. Jēkabpils slimnīcā netiek uzņemti pacienti Traumatoloģijas nodaļā, un pašlaik Covid-19 konstatēts 54 iestādes darbiniekiem, vēl pieci ir kontaktpersonas.

Preiļu slimnīcā uz laiku apturēta dzemdību palīdzības sniegšana, jo iestādē ar Covid-19 sasirguši 13 darbinieki, vēl septiņi ir kontaktpersonas. Alūksnes slimnīcā netiek uzņemti internā profila un neiroloģijas pacienti, un iestādē zināms par 18 ar Covid-19 sasirgušajiem darbiniekiem.

Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" Covid-19 konstatēts 11 darbiniekiem, vēl deviņi ir kontaktpersonas. Saslimstība ietekmējusi uztura speciālista pakalpojumu sniegšanu iestādē.

Liepājas slimnīcā ārpus ierindas ir 53 darbinieki, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī - 31.

Ludzas slimnīcā Covid-19 konstatēts 27, Rēzeknes un Ogres slimnīcās -18 darbiniekiem. Vairāk nekā desmit Covid-19 skarto un kontaktpersonu ir arī ārstniecības iestādēs Limbažos, Cēsīs un Līvānos, bet citviet sasirgušo skaits ir mazāks.