Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Janvārī Covid-19 konstatēts kopumā 80 aprūpes iestādēs

© Pixabay

Šomēnes Covid-19 gadījumi konstatēti kopuma 80 sociālās aprūpes iestādēs Latvijā, pirmdien Latvijas Pašvaldību savienības videokonferencē informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Direktora vietniece attīstības un epidemioloģiskās drošības jautājumos Ilona Liskova.

Viņa stāstīja, ka no 4. līdz 17.janvārim inficēšanās gadījumi bijuši 80 sociālās aprūpes iestādēs, un lielākoties tās ir ilgstošas aprūpes iestādes. Pirmajā nedēļā sasirguši bija 83 cilvēki, otrajā nedēļā jau 630, bet kopumā līdz 17.janvārim zināms par 1433 gadījumiem.

Liskova atklāja, ka inficēšanās gadījumi, kas saistīti ar sociālās aprūpes iestādēm, veido 10-11% no inficētajiem ik dienu.

Cik iestādēs Covid-19 nav konstatēts, Liskova pateikt nevarēja, jo SPKC uzskaita vien tās, kurās inficēšanās atklāta.

Savukārt Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Aldis Dūdiņš, atsaucoties uz SPKC datiem, klāstīja, ka situācija aprūpes centros, salīdzinot ar pērnā gada beigām, ir uzlabojusies. "Tas mazliet, bet priecē," atzina ministrijas pārstāvis.

Kā ziņots, Saeimas Sociālo lietu un darba lietu komisija ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), kurā aicina izveidot darba grupu Covid-19 situācijas izpētei sociālās aprūpes centros. Deputāti aizvadītajā nedēļā skatīja jautājumu par situāciju SAC Covid-19 pandēmijas apstākļos, taču neguva pārliecību par to, ka patlaban tiktu realizēts veiksmīgākais rīcības plāns, lai pasargātu valsts un pašvaldību SAC iemītniekus no inficēšanās ar Covid-19.