Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ogres policijas vadību pieķer pārkāpjot valstī noteiktos ierobežojumus; pašvaldība vērtēs tās rīcību

© Pixabay

Ogres novada pašvaldība vērtēs pašvaldības policijas vadības rīcību, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības vietējā kafejnīcā.

Pašvaldības komiteju sēdē domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) šodien informējis, ka tiks izvērtēta pašvaldības policijas vadības rīcība attiecībā uz valstī noteikto ierobežojumu pārkāpšanu Covid-19 infekcijas izplatības samazināšanai, kas vakar atspoguļota TV3 raidījumā "Bez tabu", aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Televīzijas sižetā konstatēts, ka Ogres novada pašvaldības policijas vadība - priekšnieks Uģis Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs, pārkāpjot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus, pusdieno uz vietas kafejnīcā "Rush cafe" Ogrē. Līdz ar viņiem kafejnīcā maltīti ieturēja arī citi cilvēki, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības.

Pašvaldība atgādina, ka patreizējais tiesiskais regulējums ļauj sabiedriskās ēdināšanas vietās atļaut izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, tādējādi kafejnīca "Rush cafe" pārkāpa noteikumus, ļaujot klientiem pusdienot uz vietas.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Helmanis atzina, ka ir pārkāpti drošības noteikumi un solīja veikt attiecīgu pārbaudi. Viņaprāt, ikviens cilvēks var kļūdīties, taču vienmēr ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību, atzīstot savas kļūdas. Šajā gadījumā pašvaldības policijas vadībai būtu jāatvainojas sabiedrībai par savu rīcību, neievērojot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus.

Helmanis šo jautājumu ir pārrunājis arī ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), jo pārkāpums ir pamanīts visā Latvijas mērogā, un to nevar atstāt bez ievērības.

Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte aģentūrai LETA apliecināja, ka ir sākts administratīvais process pret komersantu par valdības rīkojuma neievērošanu. Šis rīkojums paredz, ka ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskās ēdināšanas vietās drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai un šāda veida pakalpojuma sniegšana klātienē ir aizliegta.

Patlaban sods komersantam vēl nav piemērots. Policija šobrīd skaidro faktisko īpašnieku, lai noskaidrotu viņa viedokli un saņemtu paskaidrojumu par šo situāciju, kādēļ ticis pieņemts lēmums sniegt šāda veida pakalpojumus.

Ja 30 dienu laikā netiks saņemts paskaidrojums no faktiskā iestādes īpašnieka, tad sods tiks piemērots automātiski.

Pēc šī raidījuma ir sākts administratīvais process pret video redzamajiem diviem apmeklētajiem par sejas masku nelietošanu, jo publiskās iekštelpās obligāti ir jālieto sejas maskas.

Normatīvie akti par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu privātpersonām paredz naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro. Juridiskās personas var sodīt ar 140 līdz 5000 eiro lielu sodu.