Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pavļuts ar Daugavpils slimnīcas vadību pārrunās Covid-19 pacientu ārstēšanu un vakcināciju

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šorīt plkst.9 attālināti tiksies ar Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekli Grigoriju Semjonovu un slimnīcas mediķiem, lai tostarp pārrunātu Covid-19 pacientu ārstēšanu un vakcinācijas procesu iestādē, informēja Veselības ministrijā (VM).

Tikšanās laikā plānots pārrunāt atbalsta pasākumus, kādi vajadzīgi slimnīcas kapacitātes stiprināšanai, situāciju ar Covid-19 pacientu ārstniecību. Tāpat plānots runāt par medicīniskā personāla nodrošinājumu un vakcinācijas procesu.

Pēc tikšanās, plkst.10, paredzēta mediju iespēja, kurā piedalīsies veselības ministrs Pavļuts, Semjonovs un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Kā ziņots, Daugavpils reģionālajā slimnīcā vakcinēties pret Covid-19 piekritusi vien desmitā daļa darbinieku. SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Semjonovs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē atzina, ka valsts iestāžu mājaslapās un bukletos pieejamā informācija par vakcinēšanu nepārliecina vidējo un jaunāko personālu vakcinēties, jo viņi informācijas gūšanai izmanto sociālos tīklos, kur tiek izplatīta arī dezinformācija.

Tāpēc Semjonovs aicināja VM plašāk iesaistīt nozares profesionāļus informēšanas kampaņā, un vairāk informācijas sniegt tieši sociālajos tīklos.