Balvu centrā iemaldījies Ķīnas ūdensbriedis

Sestdienas, 16.oktobra, rītā Balvos, Teātra un Bērzpils ielu iekšpagalmā, bija iemaldījies neparasts dzīvnieks - mazs briedis ar maziem ilknīšiem. Vēlāk noskaidrojies, ka tas ir Ķīnas ūdensbriedis - mundžaks, liecina informācija portālā "balvi.lv".

Pašvaldības policijas vīri viesi iesprostoja tuvējā šķūnī un vakarā aiztransportēja uz briežu dārzu "Mežsētas" Rugāju novadā.

Interesanto dzīvnieku pirmie pamanījuši pagalma iedzīvotāji un ziņojuši pašvaldības policijai. Balvu pašvaldības policists Ingus Koļcovs pastāstīja, ka tika saņemta informācija par to, ka pilsētas centrā skraida maza stirna. "Ierodoties notikuma vietā, konstatējām, ka šis dzīvnieks nav gluži stirna. Kopā ar mežniecības speciālistu Edgaru Skuču dīvaino dzīvnieku saķērām un iesprostojām šķūnī," stāsta Koļcovs. Vakarā dzīvnieku pārveda uz briežu dārzu Rugāju novadā.

Briežu dārza saimniece Ināra Pušpure bija pārsteigta par interesanto dzīvnieku. Noskaidrojās, ka tas ir Ķīnas ūdensbriedis - mundžaks. Kā šis, viens no pasaulē mazākajiem briežiem, te atkļuvis, ir mīkla. Latvijā šādu dzīvnieku nav. Arī Rīgas Zooloģiskā dārza ekspozīcijā Ķīnas ūdensbrieža nav. Pušpure stāstīja, ka briedītis ir draudzīgs, acīmredzot ir jauns.

"Grūti saprast, kā šāds rets dzīvnieks varēja gadīties Balvu centrā. Iespējams, ka kāds ir gribējis šādu dzīvnieku turēt mājās, bet nav pareizi izvērtējis savas iespējas, bet varbūt mundžaks ir izmucis no savas piespiedu dzīves vietas," spriež Pušpure. Viņa stāsta, ka ar jauno briedīti mājinieki jau ir iedraudzējušies, bet tuvākajās dienās Ķīnas ūdensbriedis ceļos uz Rīgas Zooloģisko dārzu.

Svarīgākais