Covid-19 konstatēta arī Rēzeknes Bērnu sociālo pakalpojumu centrā un patversmē

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Rēzeknē izplatoties Covid-19, saslimšana ar to konstatēta arī Rēzeknes Bērnu sociālo pakalpojumu centrā un patversmē, informēja pilsētas Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns.

Dienesta administrācijā ir konstatēts viens jauns inficēšanās gadījums, savukārt 12 turpina ārstēšanos no Covid-19. Vairāki darbinieki Covid-19 jau ir pārslimojuši. Aprūpes mājas birojā un Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā jauni saslimšanas gadījumi nav konstatēti. Savukārt Bērnu sociālo pakalpojumu centrā ar Covid-19 inficējies viens klients, bet patversmē - viens darbinieks un astoņi klienti. Kopumā Sociālā dienesta struktūrā pašlaik no Covid-19 ārstējas 18 darbinieki un deviņi klienti.

Pilsētas domes administrācijā ar Covid-19 inficēti seši darbinieki, kas ārstējas mājās. Pēdējā pērnā gada darba dienā 39 darbiniekiem veikti Covid-19 testi, no kuriem neviens nav bijis pozitīvs. Pašvaldības darbinieki iespēju robežās darbu veic attālināti, klātienē ierodoties tikai neatliekamos gadījumos.

Pašlaik arī 21 Rēzeknes slimnīcas darbinieks atrodas karantīnā vai pašizolācijā. Taču pakāpeniski darbā atgriežas darbinieki, kas jau pārslimojuši Covid-19. Slimnīcā ārstēšanos turpina 56 Covid-19 slimnieki, divi no viņiem ar smagu slimības gaitu, pārējie ar vidēji smagu slimības gaitu.

Arī pilsētas Nacionālo biedrību kultūras namā decembra beigās diviem darbiniekiem konstatēts Covid-19, pēc kā veikta testēšana. Līdz pirmdienai kļuvis zināms, ka inficēšanās konstatēta vēl četriem darbiniekiem. Kontaktpersonas atrodas pašizolācijā, bet saslimušie ārstējas ģimenes ārstu uzraudzībā.

Vairāki Covid-19 slimnieki ir arī pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Rēzeknes pašvaldība un tās pakļautībā esošās iestādes iespēju robežās darbu organizē attālinātā režīmā, lai ierobežotu tālāku vīrusa izplatību.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais