Par 5-6% augs atkritumu izvešanas maksa Jēkabpils, Neretas un Jaunjelgavas novados

© F64, Ģirts Ozoliņš

No šodienas par 5-6% augs nešķiroto atkritumu izvešanas maksa Jēkabpils, Neretas un Jaunjelgavas novadu iedzīvotājiem, informēja atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA "Vidusdaugavas SPAAO".

Uzņēmumā skaidroja, ka, ņemot vērā dabas resursu nodokļa pieaugumu, augs arī maksa par sadzīves atkritumu noglabāšanu poligonā "Dziļā vāda". Proporcionāli mainīsies arī maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu izvešanu "Vidusdaugavas SPAAO" apkalpotajās pašvaldībās. Uz poligonu "Dziļā vāda" uzņēmums nogādā nešķirotos sadzīves atkritumus no Jēkabpils, Jaunjelgavas un Neretas novadiem.

Maksa par atkritumu apsaimniekošanu šajos novados mainīsies par 5-6%. Jēkabpils novadā tā būs 22,24 eiro par kubikmetru, Jaunjelgavas novadā 20,99 eiro, bet Neretas novadā 23,62 eiro par kubikmetru.

Lai samazinātu izmaksas par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, "Vidusdaugavas SPAAO" aicina iedzīvotājus šķirot atkritumus un izmantot uzņēmuma piedāvātās šķirošanas iespējas.

"Firmas.lv" dati liecina, ka atkritumu apsaimniekotāja apgrozījums 2019.gadā bijis 1,972 miljoni eiro, bet zaudējumi sasnieguši 48 790 eiro. Uzņēmums nodrošinājis darbu 36 cilvēkiem.

"Vidusdaugavas SPAAO" kapitāldaļu turētājas ir 15 Vidzemes un Zemgales pašvaldības. Lielākā īpašniece ir Jēkabpils pašvaldība, kurai pieder 32,04% kapitāldaļu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.