Covid-19 slimnieks šonedēļ braucis autobusos Talsi - Dubulti - Rīga un Rīga - Dubulti - Talsi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, šonedēļ braucis ar autobusu Talsi - Dubulti - Rīga un Rīga - Dubulti - Talsi, informēja SPKC.

No Talsu autoostas līdz Rīgas autoostai autobuss braucis pirmdien plkst.5.15. Savukārt atpakaļ no Rīgas pasažieris devis šodien plkst.8.30. Abus reisus izpildīja AS "Talsu autotransports".

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajās dienās šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, vai ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgi izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais