Covid-19 infekcija Rēzēknē visplašāk skārusi slimnīcu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No Rēzeknes pašvaldības kapitālsabiedrībām Covid-19 visplašāk skārusi SIA "Rēzeknes slimnīca", liecina vietvaras apkopotā informācija.

Slimnīcā karantīnā vai pašizolācijā pašlaik atrodas 37 personas, savukārt darbā sāk atgriezties darbinieki, kas jau pārslimojuši Covid-19.

Pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA "ALAAS" konstatēts viens saslimušais. Noteiktas sešas kontaktpersonas, kas atrodas pašizolācijā un veiks Covid-19 testu.

SIA "Rēzeknes siltumtīkli" konstatēts viens jauns saslimšanas gadījums, un noteiktas divas kontaktpersonas, kas atrodas karantīnā. Kontaktpersonas neapmeklēs darbu vēl visu šo nedēļu.

Viens darbinieks slimo ar Covid-19 arī SIA "Rēzeknes ūdens", bet viens darbinieks atrodas pašizolācijā kā kontaktpersona.

Pa vienam sasirgušajam ir arī SIA "Rēzeknes namsaimnieks" un SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne". Uzņēmumos noteiktas arī attiecīgi trīs un divas Covid-19 slimnieku kontaktpersonas.

Rēzeknes Izglītības pārvaldē kopumā konstatēti divi Covid-19 gadījumi. Savukārt Sociālā dienesta administrācijā Covid-19 konstatēts 15 darbiniekiem, Aprūpes mājas birojā - trim darbiniekiem, savukārt patversmē - vienam. Vairāki darbinieki no Covid-19 jau izveseļojušies. Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā, kur iepriekš bija uzliesmojums, saslimušie vairs nav konstatēti.

Dienesta Sociālo pakalpojumu, palīdzības, atbalsta nodaļu darbs tiek organizēts attālināti. Sociālā dienesta darbinieki lūdz iedzīvotājus, izprotot sarežģīto situāciju, ar saviem jautājumiem un lūgumiem vērsties attālināti.

"Rēzeknes pašvaldības administrācijā un tās pakļautībā esošajās iestādēs nav vērojama strauja vīrusa izplatība, kas skaidrojams ar savlaicīgu inficēto identificēšanu un attiecīgo ierobežojumu ievērošanu. Administrācijas ēkā konstatēts viens jauns saslimšanas gadījums, savukārt viens inficētais turpina ārstēšanos mājās," komentēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Administrācijas ēkā iedzīvotāji klātienē netiek pieņemti, un decembra atlikušajās darba dienās darbu ir iespēja organizēt attālināti.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka svētdien Rēzeknē ir reģistrēti 17 jauni saslimušie, un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 257 iedzīvotājus.