Rēzeknes mērs: Covid-19 izplatība pašvaldības iestādēs tiek ierobežota

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rēzeknes pašvaldības iestādēs konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi, taču vīrusa tālāka izplatība tiek ierobežota ar virkni drošības pasākumu, pauda pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Pilsētas Izglītības pārvaldē konstatēti divi inficēšanās gadījumi. Viens darbinieks 2.decembrī paziņoja, ka ir noteikts kā kontaktpersona, līdz ar to viņam noteikta karantīna un darba pienākumi veikti attālināti. 6.decembrī darbinieks sajuta nenozīmīgus slimības simptomus un veica testu, kura rezultāts 9.decembrī bija pozitīvs. Pēc saziņas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) noteikta viena kontaktpersona, kas nekavējoties tika norīkota karantīnā. Kontaktpersonai vēlāk konstatēts Covid-19.

Pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA "Rēzeknes siltumtīkli" pašlaik ir divas Covid-19 slimnieku kontaktpersonas, kas atrodas karantīnā un darbu klātienē neapmeklē. Vēl viens darbinieks ir izslimojis vīrusa infekciju, pašlaik noris rehabilitācijas process.

Domes administrācijas ēkā konstatēts viens inficētais, kurš pašlaik ārstējas mājās. Vairāki kolēģi darbu veic attālināti, kā arī pašvaldībā 40 darbiniekiem veikti Covid-19 testi.

Tāpat ir inficēts 41 slimnīcas darbinieks, bet vēl pieci atrodas pašizolācijā kā kontaktpersonas.

Olimpiskajā centrā "Rēzekne" ar Covid-19 saslimuši trīs darbinieki, bet kontaktpersonas netika konstatētas.

Arī Sociālajā dienestā Covid-19 konstatēts trim darbiniekiem, no kuriem divi strādāja Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā, bet viens - aprūpes mājas birojā. Kā kontaktpersona noteikts viens pārvaldes darbinieks. Tāpat ar Covid-19 inficēts viens aprūpes mājas biroja klients, savukārt kā kontaktpersonas noteikti seši iestādes klienti.

Bartaševičs apgalvoja, lai arī pašvaldībā tiek konstatēti gadījumi, to tālāko izplatīšanos izdodas ierobežot, ievērojot SPKC un pašvaldības speciālistu izstrādātās vadlīnijas.

"Šonedēļ pašvaldības darbiniekiem veikti papildu testi, taču situācija ir stabila. Pašvaldības darbinieki ievēro valstī noteiktos ierobežojumus, kā arī sadarbojas ar SPKC, lai tālāku slimības infekciju varētu operatīvi ierobežot," sacīja domes priekšsēdētājs.

Pašvaldībā arī informēja, ka ir pieņemts lēmums neizmantotos brīvpusdienu līdzekļus izlietot pārtikas paku izsniegšanai pilsētas izglītības iestāžu 1.-7.klašu izglītojamiem dienas ēdināšanas izdevumu apmērā laika periodā, kamēr mācību process minētajās klasēs notiek attālināti.

"No 7.decembra Rēzeknes izglītības iestādēs 5.-12.klasēm mācību process notiek attālināti. Attālināti mācību process notiek arī klasēs, kurām noteikta karantīna, līdz ar to nācās paplašināt pārtikas paku saņēmēju loku, padarot šo atbalstu universālāku," skaidroja Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings.

Iepriekš šāds atbalsts tika sniegts tikai 7.klašu skolēniem.

Aizvadītajā diennaktī Rēzeknē reģistrēti 15 jauni saslimušie, un 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 163 pilsētas iedzīvotājus.

Svarīgākais