Sociālās aprūpes centra-pansionātā Umurgā ar Covid -19 saslimuši 8 iemītnieki

© Pixabay

Sociālās aprūpes centra-pansionāta "Pērle" Umurgas filiālē ar Covid -19 saslimuši astoņi iemītnieki, informēja Limbažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Kamala.

Ņemot vērā to, ka vienam no pansionāta iemītniekiem parādījās viegli saslimšanas simptomi, 10.decembrī visiem Sociālās aprūpes centra-pansionāta "Pērle" Umurgas filiālē ievietotajiem klientiem un tur strādājošiem darbiniekiem tika veiktas Covid-19 analīzes.

Kamala stāstīja, ka testēšanas rezultāti liecina, ka astoņiem pansionāta iemītniekiem konstatēta saslimšana ar Covid -19, kamēr visiem pansionātā strādājošajiem darbiniekiem Covid-19 analīzes bija negatīvas.

Saslimušie pansionāta iemītnieki ir izvietoti atsevišķi un viņu aprūpe notiek, stingri ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus. Arī darbinieki ir nodrošināti ar visiem nepieciešamajiem aizsardzības līdzekļiem.

Smagāks veselības stāvoklis ir vienam iemītniekam, kuram bija nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra, savukārt pārējiem inficētajiem iemītniekiem slimība noris bez simptomiem un viņi jūtas labi.

Umurgas filiālē mitinās 31 pansionāta iemītnieks un strādā 14 darbinieki.

Sociālās aprūpes centra-pansionāta "Pērle" Pociema filiālē saslimšanas gadījumi ar Covid-19 nav konstatēti, sacīja Kamala.

Viņa atgādināja, ka Sociālās aprūpes centrā - pansionātā "Pērle" jau 23.novembrī tika ieviesta karantīna un pansionāta apmeklējums trešajām personām bija ierobežots. Pašlaik nav skaidrs kā infekcija varēja izplatīties Umurgas filiālē.

"Šajā ārkārtējā situācijā aicinām iedzīvotājus būt atbildīgam pret sevi un apkārtējiem, un ar sapratni un iecietību izturēties gan pret noteiktajiem ierobežojumiem, gan vienam pret otru," sacīja pašvaldības pārstāve.

SPKC dati liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 Limbažu novadā ir saslimuši 39 cilvēki.

Svarīgākais