Alūksnē un Skrīveros šorīt izveidojusies neliela sniega kārta

Šonakt un no rīta ne vien Latvijas austrumu rajonos, bet arī Kurzemes vidienē un Rīgā novērots slapjš sniegs, bet dažviet no rīta izveidojusies pat neliela sniega kārta.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, Alūksnē plkst.9 temperatūra bija tikai 0,2 grādi un sniga sniegs, izveidojot pat divus centimetrus biezu sniega segu.

Arī Skrīveros šorīt bija sniega sega, taču tās biezums bija par 0,5 centimetriem mazāks.

Ar ziemeļu vējiem ieplūstot aukstām gaisa masām, atmosfēra nakts laikā bija ļoti nestabila. No rīta Rīgā un Ventspilī tika novērots pat pērkona negaiss, vietām arī krusa.

Maksimālās novērotās vēja brāzmas piekrastes novērojumu stacijās liecina, ka šonakt spēcīgākais vējš bijis Ventspilī - 28 metri sekundē (m/s), Daugavgrīvā - 25 m/s, Skultē - 24 m/s, Kolkā - 22 m/s, Ainažos - 21 m/s, bet Liepājā vējš pūtis brāzmās līdz 20 m/s.

Arī šodien no rīta Ventspilī vēja brāzmas vēl sasniedza 26 m/s, bet Rīgā 21 m/s. Līdz dienas vidum vējš aizvien būs brāzmains - teritorijas lielākajā daļā tas būs no 15 līdz 19 m/s, piekrastes rajonos no 20 līdz 26 m/s. Pēcpusdienā vēja brāzmas pierims.

Svarīgākais