Nodegušo pansionātu "Reģi" izsolīs decembrī

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes sēdē nolemts, ka Alsungas novadā atrodošais nekustamais īpašums "Reģi" VNĪ organizētā atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli tiks piedāvāts šī gada 16.decembrī, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Noteiktā bijušā pansionāta "Reģi" izsoles sākuma cena ir 18 100 lati.

"Reģi" ir ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda Finanšu ministrijas (FM) personā un ar FM rīkojumu nodots pārvaldīšanā VNĪ.

"Nekustamais īpašums nebija nepieciešams valsts pārvaldes funkciju veikšanai, kā arī tam nebija nomnieka. Tāpat "Reģi" ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, to izmantošanai jāveic rekonstrukcija, kas prasītu ievērojamus kapitālieguldījumus. Ņemot vērā iepriekšminētos faktus, tika sagatavots Ministru kabineta rīkojuma projekts, kas paredz atļaut VNĪ pārdot izsolē valsts nekustamo mantu "Reģi"," skaidroja Laukšteina.

Jau ziņots, ka FM sagatavoto rīkojumu, kas paredz VNĪ izsolē pārdot valsts nekustamo īpašumu "Reģi" Alsungas pagastā, Ministru kabinets apstiprināja 27.jūlijā.

FM sagatavotais rīkojums paredz atļaut VNĪ pārdot izsolē valsts nekustamo īpašumu - gandrīz visas domājamās daļas no zemes vienības 5,53 hektāru platībā, astoņas būves un 723 no 1133 domājamām daļām no būves -, kas ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Finanšu ministrijas personā.

Plānots pārdot vēl divas būves, kas atrodas uz zemes vienības un iekļaujas nekustamā īpašuma "Reģi" lietu kopībā. Pircējam par valsts nekustamo mantu būs jāmaksā latos.

Dokumenti liecina, ka nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība šā gada 1.janvāri ir bijusi 83 926 lati.

Finanšu ministrija nekustamā īpašuma pārdošanu pamato ar to, ka īpašums "Reģi" nav nepieciešams valsts pārvaldes funkciju veikšanai, īpašuma sastāvā esošo ēku izmantošanai nepieciešams veikt to rekonstrukciju, kā arī nekustamajam īpašumam nav nomnieka.

Jau ziņots, ka 2007.gada 23.februāra naktī sociālās aprūpes centrā "Reģi" izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja 26 sociālās aprūpes centra iemītnieki - pirmās un otrās grupas invalīdi ar garīgās atpalicības problēmām. Šis ir traģiskākais ugunsgrēks Latvijas vēsturē.

Kuldīgas policijas veiktās izmeklēšanas rezultāti liecināja, ka ugunsgrēks "Reģos" izcēlies īssavienojuma dēļ ēkas bēniņos.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.