Vēl divos sociālās aprūpes namos Covid-19 uzliesmojums

© F64, Kaspars Krafts

Ozolnieku novada pašvaldības sociālās aprūpes centrā (SAC) "Zemgale" atklāti teju 40 jauni Covid-19 gadījumi, informēja SAC direktors Alvars Šteinbergs.

Viņš atklāja, ka piektdienas, 4.decembra, testēšana atklāja astoņas pozitīvas analīzes darbiniekiem, kas visi ir asimptomātiski. Tāpat Covid-19 konstatēts 31 klientam.

"Klientu aprūpi, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus, šobrīd spējam nodrošināt nepieciešamajā apjomā. Individuālo aizsarglīdzekļu apjoms šobrīd ir pietiekošs un atšķirībā no pavasara to krājumus ir iespējams papildināt," pauda Šteinbergs.

Vienlaikus viņš atzina, ka SAC būtu nepieciešami darbinieki - aprūpētāji - uz laiku, promesošu darbinieku aizvietošanai.

Līdz šim SAC bija zināms par trim Covid-19 inficēšanās gadījumiem, viens sasirgušais bija klients, bet divi - darbinieki.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē būtisks Covid-19 gadījumu skaita pieaugums konstatēts Ozolnieku novadā, jo tur reģistrēts 41 jauns inficētais, tādējādi 14 dienu kumulatīvajam saslimušo skaitam novadā sasniedzot 71.

Ventspils Sociālās aprūpes namā "Selga", veicot visu darbinieku un klientu testēšanu, Covid-19 tika konstatēts trīs darbiniekiem un četriem aprūpes nama klientiem, informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Serdjukova.

Ar Covid-19 saslimušo "Selga" darbinieku un klientu stāvoklis ir stabils un darbs aprūpes namā turpinās. Saslimušie klienti ir izvietoti atsevišķās istabiņās, nodrošinot nepieciešamos piesardzības pasākumus Covid-19 ierobežošanai un tālākai izplatībai.

Klientu aprūpe notiek, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus, savukārt darbinieki ir devušies karantīnā un atrodas savās dzīvesvietās, stāstīja Serdjukova.

Viņa atgādināja, ka "Selgā", sākot ar šī gada 7.oktobri uz nenoteiktu laiku, tika noteikta karantīna, liedzot klientu apmeklējumus. Tā kā aprūpes nama klienti ir paaugstinātā riska grupā, arī iepriekš ir veikta visu darbinieku un klientu testēšana, lai pēc iespējas ātrāk atklātu saslimšanas gadījumus un darītu visu, lai ierobežotu Covid-19 tālāku izplatību.

Ventspils Sociālās aprūpes nams "Selga" nodrošina ilgstošu un īslaicīgu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kā arī bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu diennakts aprūpi, dzīvesvietu, audzināšanu, sociālo rehabilitāciju, medicīnisko aprūpi, psiholoģisko atbalstu.

SPKC dati liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 Ventspils pilsētā ir saslimuši 89 cilvēki.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais