Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī klātienes mācības primāri cenšas nodrošināt 1.-2. klasei

© f64.lv, Ruta Kalmuka

Ņemot vērā jaunās drošības prasības attiecībā uz skolām, Daugavpils pašvaldība klātienes mācības primāri cenšas nodrošināt 1.-2.klasēm.

Daugavpilī un dažās citās pašvaldībās pašlaik klātienē ir atļauts mācīties tikai bērnudārzu un 1.-4.klašu skolēniem. Turklāt, līdzīgi kā visā Latvijā, katram audzēknim ir jānodrošina vismaz trīs kvadrātmetru platība.

Lai ievērotu jaunās normas, Daugavpils skolās ir ieviesti dažādi mācību procesa norises veidi. Pārsvarā nolemts sadalīt sākumskolas klases divās grupās, ar kurām strādā pedagogs un skolotāja palīgs. Ja tas nav iespējams, skolotājs ieplāno pārmaiņus klātienes un attālināto darbu, cenšoties uzdot skolēniem individuālus uzdevumus.

No pedagoģijas viedokļa pāreja uz attālinātajām mācībām visvairāk negatīvi ietekmē tieši 1.-4.klašu skolēnus, kuriem skolotāja tieša klātbūtne ir īpaši svarīga, norāda pašvaldībā. Tāpēc katra skola kā galveno uzdevumu izvirzīja mācību nodrošināšanu klātienē vismaz 1. un 2.klasēm, kas pagaidām izdodas, ja vien klasei nav noteikta karantīna.

Skolas cenšas maksimāli nodrošināt tehniskos līdzekļus tiem bērniem, kuriem ir grūtības ar tehnisko nodrošinājumu. Kopš mācību gada sākuma lietošanai mājās ir izsniegti vairāk nekā 100 skolas datori.

Jau ziņots, ka 1. līdz 6.klašu skolēniem, ja izglītības iestāde lemj mācību procesu organizēt klātienē, uz vienu skolēnu jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no klases telpas platības, savukārt skolotājiem stundās būs jālieto sejas maskas, paredz iepriekš valdībā lemtais.

Savukārt uz Daugavpili un virkni citu pašvaldību noteikts īpašs regulējums, kas paredz attālinātās mācības 5.-12.klašu skolēniem.