Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Covid-19 Ozolnieku aprūpes centrā: pārējie korpusa iemītnieki gaida testu veikšanu

© pexels.com

Pēc vairākiem atklātiem Covid-19 gadījumiem sociālās aprūpes centrā (SAC) "Zemgale" Ozolnieku novadā pansionāta pārstāvji gaida, kad testēšana tiks veikta visiem konkrētā korpusa iemītniekiem, pastāstīja SAC direktors Alvars Šteinbergs.

Pašlaik SAC ir zināms par trim Covid-19 inficēšanās gadījumiem, viens sasirgušais ir klients, bet divi - darbinieki. Saslimušais centra klients ir izolēts centra telpās, kur viņu aprūpē speciāli apmācīts personāls, un citu SAC "Zemgale" klientu saskarsme ar inficēto nav iespējama. Savukārt saslimušie darbinieki atrodas karantīnā.

Šteinbergs klāstīja, ka jau sestdien Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) paziņots par notikušo, piesakot testu veikšanu visiem klientiem, kas izvietoti konkrētajā korpusā. Taču informācija no SPKC par iespējamo testēšanas laiku joprojām neesot saņemta.

Darbs SAC "Zemgale" turpinās saskaņā ar Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālistu rekomendācijām. Savukārt apmeklētāji centrā netiek ielaisti kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas.

Iespējama vienīgi bezkontakta sūtījumu nodošana centra klientiem. Sūtījumiem jābūt iepakojumā, ko iespējams dezinficēt no ārpuses. Sūtījumā nedrīkst atrasties ātri bojājošies pārtikas produkti. Sūtījumi tiek turēti karantīnā 48 stundas.

Jaunus klientus pašvaldības SAC uzņem, izvērtējot iespēju garantēt klienta drošību un nepieciešamību pakalpojumu saņemt nekavējoties, kā arī pakalpojuma sniegšanai nepieciešamos resursus, prioritāri nodrošinot aprūpi un samazinot sociālās rehabilitācijas pakalpojumu apjomu, ja objektīvu apstākļu dēļ tos pilnā apmērā nodrošināt nav iespējams.

Saskaņā ar SPKC datiem pēdējo divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 inficēto skaits Ozolnieku novadā ir 19 cilvēki.