Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Straujā Covid-19 izplatība Daugavpils novadā nav ietekmējusi pašvaldības iestāžu darbu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Straujā Covid-19 izplatība Daugavpils novadā, kas piedzīvota aizvadītās nedēļas nogalē, pašlaik nav ietekmējusi pašvaldības iestāžu darbu, pauda novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins (Daugavpils novada partija).

Viņš uzskata, ka situācija pašvaldība neatšķiras no pārējās Latvijas, taču "vieglāk tuvākajā laikā nekļūs". Pašvaldības iestādēs Covid-19 uzliesmojumi neesot konstatēti, un darbs tiek turpināts. "Nav tā, ka uzliekam lenti un uzrakstu, ka visi aizgājuši uz fronti," pauda domes priekšsēdētājs.

Kucins atzina, ka Covid-19 ir konstatēts vairākiem domes darbiniekiem, arī kādam piepilsētas pagasta šoferim, kurš, tostarp, nodrošina arī skolēnu pārvadāšanu. Vadītājs gan nedēļu neesot bijis darbā, un viņa kontaktpersonas tiekot apzinātas.

Pašvaldībai nav arī zināms par lieliem uzliesmojumiem ģimenēs vai citviet novadā, un par konkrētiem saslimšanas gadījumiem informācija tiek saņemta vien no pašiem cilvēkiem. "Kāda datu aizsardzība var būt kara apstākļos," Kucins kritizēja kārtību par vietvaru informēšanu saistībā ar Covid-19 gadījumiem konkrētajās administratīvajās teritorijās.

Ņemot vērā, ka šodien stājušās spēkā stingrākas prasības attiecībā uz klātienes mācību nodrošināšanu 1.-6.klašu skolēniem, situācija izvērtēta arī Daugavpils novadā. Kucins stāstīja, ka lielākā daļa skolēnu mācības turpina klātienē, jo iespējams nodrošināt katram audzēknim trīs kvadrātmetru platību. Mācības maiņās skolās nav nepieciešams ieviest.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka piektdien Daugavpils novadā reģistrēts 41 jauns saslimušais un 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 115 novada iedzīvotājus. Precizējot datus par saslimušajiem, pašlaik divu nedēļu kumulatīvais rādītājs ir 103.