Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Covid-19 turpina izplatīties Talsu novada izglītības iestādēs

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Turpinās saslimšanas ar Covid-19 Talsu novada izglītības iestādēs, informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Dana Felkere-Bērziņa.

Pagājušajā nedēļā, konstatējot vairākus saslimšanas gadījumus Talsu pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis", Talsu novada pašvaldība piektdien, 27.novembrī, organizēja siekalu testa veikšanu visiem "Pīlādzītis" darbiniekiem.

Felkere-Bērziņa sacīja, ka testa rezultāti liecina, ka ir apstiprināti divi jauni inficēšanās gadījumi "Pilādzītī". Viena persona ir iestādes vadītāja, otra - audzinātāja. Ir apzinātas abu personu kontaktpersonas un tām ir noteikta karantīna, tostarp vienai bērnudārza grupai.

Kopumā pašlaik "Pīlādzītī" ir deviņi pozitīvi gadījumi - tehniskajiem darbiniekiem, iestādes vadītājai un pedagogiem. Savukārt viens darbinieks, kurš tika identificēts kā pirmais saslimušais iestādē, ir atveseļojies, piebilda Felkere-Bērziņa.

Tāpat Pastendes pamatskolā 4.klases skolotājai, kura iepriekš tika noteikta kā kontaktpersona, ir parādījušies Covid-19 saslimšanai līdzīgi simptomi. Divas dienas, kamēr tiek veikts Covid-19 tests un saņemti tā rezultāti, konkrētā klase mācīsies attālināti, sacīja pašvaldības pārstāve.

Viņa atgādināja, ka no šodienas visās izglītības iestādēs pedagogiem ir jāvalkā sejas maskas. Talsu novada pašvaldība ir izdalījusi ap 1800 vairākkārt lietojamām sejas maskām, lai šīs drošības prasības vīrusa izplatības ierobežošanai varētu ievērot.

Slimību profilakses un kontroles centra informācija liecina, ka Talsu novadā 14 dienu kumulatīvais ar Covid-19 saslimušo skaits ir 75 cilvēki.