Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknes pansionātā atklāti vēl 12 Covid-19 gadījumi

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Otrdien veicot atkārtotu testēšanu, Rēzeknes pansionātā atklāti vēl 12 Covid-19 gadījumi, informēja pilsētas Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns.

Viņš stāstīja, ka šonedēļ veikta jau trešā testēšana, un infekcija atklāta vēl pieciem iemītniekiem un septiņiem darbiniekiem. Testēti tika tie cilvēki, kuriem līdz šim Covid-19 nebija apstiprināts.

Arbidāns atzina, ka pašlaik brīvprātīgo iesaiste nav nepieciešama, jo darbu atsākuši tie darbinieki, kuriem pašizolācija noteikta pēc "pirmā viļņa" pansionātā. Tāpat palīgā tiek ņemti praktikanti.

Vienlaikus dienesta vadītājs pauda bažas par aizsargtērpu pieejamību darbiniekiem, jo to sācis trūkt. Tiek pieļauta iespēja kombinezonus šūt vai meklēt citus risinājumus.

Līdz šim bija zināms par 83 Covid-19 slimniekiem, kas saistīti ar pansionātu.

Slimību profilakses un kontroles centra informācija liecina, ka Rēzeknē 14 dienu kumulatīvais ar Covid-19 saslimušo skaits ir 56 cilvēks.

Jau ziņots, ka uzliesmojums pansionātā atklāts oktobra beigās, kad kļuva zināms par 18 ar Covid-19 saslimušiem klientiem, kā arī astoņiem darbiniekiem.