Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Psihoneiroloģiskās slimnīcas "Gintermuiža" atklāto Covid-19 perēkli izdevies ierobežot

© f64.lv, Andrius Ufartas

Psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Gintermuiža" Jelgavā atklāts Covid-19 perēklis, taču izdevies nepieļaut infekcijas izplatību ārpus vienas nodaļas, apliecināja slimnīcas vadītājs Artūrs Bērziņš.

Bērziņš stāstīja, ka inficēšanās atklāta aptuveni pirms pusotras nedēļas, un tā bijusi lokāla. No slimības izplatīšanās izdevies pasargāt citas nodaļas, tostarp pateicoties tam, ka slimnīcas nodaļas atrodas atsevišķos korpusos plašā teritorijā.

Nodaļā ir 30 gultasvietu, un līdz šīs nedēļas sākumam bijis zināms par 19 sasirgušajiem klientiem. Inficēšanās avots līdz galam neesot skaidrs. Bērziņš uzsvēra, ka arī slimnīcu, tāpat kā visus sabiedrību kopumā, ietekmē vīrusa izplatību, un ne vienmēr iespējams noskaidrot inficēšanās avotu. Inficēšanās apjomi pašlaik samazinās, un lielākā daļa pacientu ir asimptomātiski.

Infekcija skārusi arī sešus no kopumā 550 darbiniekiem, taču situācija ar darbiniekiem neesot kritiska. Tiek arī nodrošināta darbinieku testēšana uz Covid-19.

Vienlaikus Bērziņš uzsvēra, ka situācijā, kad sabiedrība aicināta palikt mājās, arī pacienti to uztver burtiski, un arvien palielinās to cilvēku skaits, kas "Ģintermuižā" nonāk jau smagā stāvoklī. Savukārt Covid-19 skartajā nodaļā pacienti pašlaik netiek uzņemti.

Līdz šim bijis zināms par Covid-19 gadījumiem arī Strenču un Aknīstes psihoneiroloģiskajās slimnīcās.