Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"BIOR" nodrošinās Covid-19 testēšanu arī Rēzeknē un Daugavpilī

© Reuters/Scanpix/Leta

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" ("BIOR") no šodienas paplašinās iespējas veikt Covid-19 testus Latgales reģionā, atverot paraugu pieņemšanas punktus arī Rēzeknē un Daugavpilī, informēja institūta pārstāvji.

Covid-19 analīzes būs iespējams nodot Rēzeknē, Liepu ielā 33, darba dienās no plkst.8 līdz 12, kā arī Daugavpilī, Varšavas ielā 24, darba dienās no plkst.8 līdz 12.

Lai veiktu valsts apmaksātu Covid-19 testu, nepieciešams ģimenes ārsta vai cita medicīnas speciālista nosūtījums, savukārt bez ārsta nosūtījuma analīzes tiks veiktas par maksu. Maksa par Covid-19 testu "BIOR" laboratorijā ir 38,83 eiro. Analīžu rezultāti būs nākamajā dienā.

Lai pieteiktos Covid-19 izmeklējumam, "BIOR" aicina zvanīt uz tālruni 28369560 vai vienoto tālruni 8303.

Covid-19 testēšanu "BIOR" veic arī speciāli izveidotā testēšanas punktā Rīgā, Lejupes ielā 3. Uzņēmumiem un iestādēm ir iespēja pieteikt arī "BIOR" mobilās mediķu brigādes ierašanos, kuras nodrošina Covid-19 paraugu ņemšanu visā Latvijā.

"BIOR" uzdevums ir rūpēties par sabiedrības un dzīvnieku veselību, pārtikas un vides kvalitāti, zivju un citu ūdens bioloģisko resursu ilgtspējīgu izmantošanu, nodrošinot starptautiskiem standartiem atbilstošu pētniecisko darbību, veicot kvalitatīvu zinātnisko ekspertīzi un laboratoriskos izmeklējumus, sniedzot pakalpojumus starptautiskā mērogā.