Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ceturtdaļai vadītāju esot darba nespējā, Daugavpilī atcels vairākus autobusu reisus

© F64, Mārtiņš Zilgalvis

Ņemot vērā, ka daļai sabiedriskā transporta vadītāju pašlaik noteikta darba nespējā, Daugavpilī no šodienas tiek atcelti vairāki autobusu reisi, apliecināja pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis.

Pašlaik uzņēmumā rodas situācija, kad autobusu vadītājiem, ņemot vērā citu kolēģu saslimšanas, ievērojami tiek pārkāptas darba un atpūtas normas, palielinās slodzes, un autobusu vadītāji krietni pārstrādā normatīvajos aktos noteikto darba stundu apmēru mēnesī, kas rada darbinieku nogurumu un uzmanības trūkumu. Lai novērstu dažādu bīstamu situāciju rašanos maršrutu tīklā, uzņēmums nolēmis uz laikus atcelt reisus, kuri nebūtiski ietekmēšot kopējo pasažieru pārvadāšanu.

Izmaiņas skars vairākus reisus maršrutos "Autoosta - Stacijas iela - Jaunforštadte - Stacijas iela - Autoosta", "Autoosta - CSDD - Jaunforštadte - CSDD - Autoosta" un "Autoosta - Ruģeļi - Autoosta".

Blagoveščenskis stāstīja, ka pašlaik darba nespēja ir 25 no 117 vadītājiem. Vien vienam vai dažiem no viņiem konstatēts Covid-19, taču, ņemot vērā elpceļu slimību un Covid-19 izplatību, drošībai slimības lapa atvērta visiem saslimušajiem. Daži Covid-19 gadījumi konstatēti arī konduktoru vidū.

Ņemot vērā, ka Daugavpilī Covid-19 izplatības mazināšanai plānots ieviest papildu ierobežojumus, tostarp sabiedriskajā transportā, uzņēmuma vadītājs klāstīja, ka pilsētas autobusos un tramvajos plānots ar norobežojošām lentēm atzīmēt tās sēdvietas, kuras nedrīkst aizņemt. Tādējādi tiks nodrošināta prasība sabiedriskajā transportā pārvadāt tikai 50% no iespējamā pasažieru skaita. Vienlaikus Blagoveščenskis atzina, ka ievērot drošu distanci transportā ir grūti.

Viņš atzīmēja, ka ārkārtējā situācijā pavasarī pasažieru skaits pilsētā bija krities uz pusi, jo iedzīvotājiem tika liegta arī ievērojama daļa pakalpojumu pilsētā. Pašlaik, ņemot vērā, ierobežojumi nav tik strikti, pārvadāto pasažieru kritums ir neliels.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī tiks ieviesti stingrāki drošības pasākumi. Tostarp noteikts, ka pilsētas sabiedriskajā transportā jānodrošina ne vairāk kā 50% no maksimāli iespējamās transporta līdzekļa kapacitātes, jo autobusos ir grūti ievērot divu metru distanci.