Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Salacgrīvā atvērs Covid-19 testēšanas punktu

© Reuters/Scanpix/Leta

Salacgrīvā plāno atvērt Covid-19 testēšanas punktu, stāstīja Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LRA).

Viņš norādīja, ka pašvaldība ir panākusi vienošanos ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), ka Zvejnieku parka administratīvajā ēkā laboratorija nodrošināts Covid-19 testēšanu.

"Patlaban Salacgrīvas iedzīvotājiem, lai veiktu Covid-19 testu, ir jādodas uz Limbažiem, kur arī testu nevar tik operatīvi veikt. Lai situācija novadā nepasliktinātos, ir svarīgi nodrošināt iedzīvotājiem iespēju veikt testu uz vietas," teica pašvaldības vadītājs.

Vakar veikto testu rezultāti pašvaldībai neesot zināmi. Vakar, veicot padziļinātu analīzi, secināts, ka saslimšana ar Covid-19 patlaban ir konstatēta tikai Krišjāņa Valdemāra Ainažu pamatskolā, kur mācības notiek attālināti. Gadījumā, ja arī citās novada izglītības iestādēs tiks konstatēta saslimšana ar Covid-19, tiks lemts par pāreju uz attālinātām mācībām, sacīja Straubergs.

Viņš piebilda, ka divi novada iedzīvotāji ir stacionēti, tādēļ valstī noteiktie drošības pasākumi un ierobežojumi iedzīvotājiem ir jāuztver nopietni un tie jāievēro.

Straubergs atzina, ka respektēs valdības plānotos papildu ierobežojumus pašvaldības iedzīvotājiem. "Esmu runājis ar uzņēmējiem. Jā viņiem iet grūtāk, taču iespēju robežās viņi turpina darbu. Galvenais, lai iedzīvotāji ievēro noteikumus, neizturas pret tiem vienaldzīgi, jo nedrīkst pieļaut "dzīres mēra laikā", kas būtu visļaunākais," sacīja Straubergs.

Kā liecina SPKC dati, pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 Salacgrīvas novadā saslimuši 60 cilvēki.

Valdība Covid-19 izplatības dēļ šodien plāno lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novadā.

Plānots, ka no 26.novembra Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novados 5.-12.klašu skolēni mācās attālināti, kā arī nenotiek praktiskās mācības klātienē profesionālajās izglītības iestādēs un augstskolās, ka arī pieaugušajiem dažādos kursos un profesionālās pilnveides kursos. Līdz šim šajās pašvaldībās, tāpat kā citviet Latvijā, attālināti mācījās 7.-12.klašu audzēkņi.

Tapāt šajās administratīvajās teritorijās netiks sniegti friziera pakalpojumi, nestrādās muzeji un citas kultūrvietas. Bibliotēkas varēs izsniegt grāmatas līdzņemšanai.

Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novados nedarbosies gadatirgi, nenotiks amatieru sporta treniņi iekštelpās, nedrīkstēs notikt privāti pasākumi ārpus vienas mājsaimniecības, izņemot bēres un atsevišķos gadījumos arī kristību ceremonijas.

Tiks noteikts arī, ka pilsētas sabiedriskajā transportā jānodrošina ne vairāk kā 50% no maksimāli iespējamās transporta līdzekļa kapacitātes. Bet veikalos un citās tirdzniecības pakalpojumu sniegšanas vietās iekštelpās un ārtelpās būs jānodrošina, ka šajās vietās atrodas ne vairāk par 20% no maksimāli iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj konkrētās vietas infrastruktūra.